to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 07.11.2017

Κοινωνία

Επίσκεψη της ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Θήβας

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών της σε όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων ή εν δυνάμει θυμάτων βίας της ΓΓΙΦ στη χώρα μας, στις 6/11/2017 επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Θήβας.


Αρχικά, η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με τον Δήμαρχο Θήβας, κο Σπύρο Νικολάου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τα στελέχη του Σ.Κ. Γυναικών, η κα Κούβελα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα του Συμβουλευτικού Κέντρου, αλλά και να ενημερώσει τα στελέχη για τις δράσεις της ΓΓΙΦ και ειδικά για την στήριξη και αναβάθμιση όλων των δομών του δικτύου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνιολόγος του Σ.Κ., Ζαχαρούλα Κυριακάκη, η ψυχολόγος, Αριστέα Καραμήτρου, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Θήβας, Δωροθέα Προκοπίου, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας, Παιδείας και Πολιτισμού, Βάσω Αναστασίου, η υπεύθυνη ΟΔΕ έργου-Προϊστάμενη τμήματος προγραμματισμού, Χαρά Παπαθανασίου.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας και συνομίλησε με τις εκπροσώπους των οργανώσεων «Γιατροί του Κόσμου» και «Αλληλεγγύη-Solidarity», τις οποίες και ενημέρωσε για το έργο της ΓΓΙΦ για το προσφυγικό και κυρίως για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας της με όλους τους συναρμόδιους φορείς, που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση των προβλημάτων των γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα και με δήλωση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας « Η καθημερινή μας προσπάθεια είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή δικτύωση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων που λειτουργούν υπέρ των γυναικών προσφύγων, ώστε να ενημερωθούν όλες οι δομές για τη λειτουργία των Συμβουλευτικών μας Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών στους διάφορους Δήμους της χώρας. Στόχος μας είναι να συντονιστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και, με πολλαπλές δράσεις και εκδηλώσεις, να προσεγγίσουμε τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες γυναικών, προκειμένου να τις βοηθήσουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)