to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 03.09.2019

Πολιτική

Επίσκεψη της Δώρας Αυγέρη στη Σαμοθράκη

Σε επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη, μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, συμμετείχε η Αν. Τομέαρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Δώρα Αυγέρη.


Το κλιμάκιο έγινε δεκτό στο δημαρχείο από τον νέο Δήμαρχο Σαμοθράκης, Νίκο Γαλατούμο και κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το νησί, με κυριότερο αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσής του. Συζητήθηκε μία σειρά από προτάσεις και ιδέες που ως στόχο έχουν την παρακολούθηση και ανάδειξη των προβλημάτων της Σαμοθράκης, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο σε περιόδους τουριστικής αιχμής ή κρίσεων.
Όπως υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη, οι χειρισμοί της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης του Αυγούστου έχουν κριθεί πολιτικά και αναμένεται με αγωνία από τους κατοίκους το σχέδιό της για το επόμενο διάστημα.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις κυβερνητικές ανεπάρκειες ως αφορμή για μικροκομματική εκμετάλλευση. Η συμβολή στην εξεύρεση λύσεων, ειδικά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση τους χειμερινούς μήνες, μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης στις 31 Οκτωβρίου, δεν επιβάλλεται ως αντιπολιτευτικό καθήκον, αλλά ως επιτακτική ανάγκη των ανθρώπων που μένουν εδώ, χειμώνα - καλοκαίρι", δήλωσε η κ. Αυγέρη.
Τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για όλα αυτά κατέθεσαν κάτοικοι του νησιού και τοπικοί παράγοντες στη συνάντηση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας.
Θερμή ήταν η υποδοχή, τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τους κατοίκους και της πρότασης που έχει διατυπώσει η Βουλευτής για την αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης. Για τον σκοπό αυτό, ακολούθησε συνάντηση της Δώρας Αυγέρη στην Αλεξανδρούπολη με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δ. Πέτροβιτς, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατυπώσει την ιδέα για την αναβίωση του θεσμού.  Αμφότεροι δημοσιογράφοι και μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, συμφώνησαν ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα πρώτα βήματα, όπως το κάλεσμα συστράτευσης των αιρετών δημοσιογράφων, βουλευτών και ευρωβουλευτών, για την προώθηση της ιδέας και την επίτευξη του στόχου, της ανασύστασης ενός αναγεννημένου, διεθνοποιημένου, Δημοσιογραφικού Συνεδρίου στη Σαμοθράκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)