to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 24.04.2015

Πολιτική

Eπίσκεψη Θ. Φωτίου στη Μάλτα για την κηδεία των 24 προσφύγων που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία στην Μεσόγειο

Η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου πραγματοποίησε χτες μονοήμερη επίσκεψη στη Μάλτα, προκειμένου να παραστεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην κηδεία των 24 προσφύγων, οι σοροί των οποίων εντοπίσθηκαν και ανασύρθηκαν μετά την πρόσφατη ανθρωπιστική τραγωδία στην κεντρική Μεσόγειο.


Στην κοινή συνάντηση που είχε με τους Υπουργούς Εσωτερικών Μάλτας και Ιταλίας και τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Αβραμόπουλο, η κ. Φωτίου επεσήμανε ότι θα πρέπει να καταστεί κοινή συνείδηση ότι οι ισχύοντες κανόνες της ΕΕ που σχετίζονται με την μετανάστευση δεν αποδίδουν πλέον και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, στο  διογκούμενο ρεύμα προσφύγων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τονίζοντας ότι δεν είναι εφικτή η ανάσχεση των προσφυγικών ροών με κατασταλτικά μέτρα, καθώς πρόκειται για ροές απεγνωσμένων ανθρώπων που αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ένα πρόγραμμα το οποίο απαιτεί κοινές προσπάθειες από όλα τα κράτη μέλη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Αναπληρώτρια Υπουργός μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων εκ μέρους του ελληνικού λαού. Παράλληλα επεσήμανε το επαχθές βάρος που επωμίζεται η χώρα μας, έχοντας να αντιμετωπίσει μια διπλή ανθρωπιστική καταστροφή που περιλαμβάνει και τα θύματα της εγχώριας οικονομικής κρίσης και τα θύματα των προσφυγικών ροών που κατακλύζουν τη χώρα. Τελειώνοντας, τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε την υποχρέωση που έχουμε απέναντι σε όσους κείτονται στον υγρό τους τάφο και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα με ανθρωπιά και με φροντίδα για τον ξένο, όπως και για τον δικό μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)