to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 01.03.2018

Κοινωνία

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Αυλώνα

«Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, που θα επιφυλάσσει περιθωριακό ρόλο στις ποινές εγκλεισμού και συγχρόνως θα παρέχει σε όλους/ες και ιδίως στους νέους και τις νέες τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια και να είναι κοινωνικά χρήσιμοι/ες», το μήνυμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Την Τετάρτη 28/2 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, με αφορμή το δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει για το Σχέδιο Νόμου του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Είχαμε την ευκαιρία να μεταβούμε στο σχολείο των φυλακών, που φιλοξενεί τη μεγάλη πλειοψηφία των κρατουμένων και έχει βραβευθεί για την υποδειγματική λειτουργία του. Επίσης, περιηγηθήκαμε στο εσωτερικό των κελιών, καθώς και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταστήματος, προκειμένου να διαπιστώσουμε το επίπεδο των συνθηκών κράτησης.

Παράλληλα, συνομιλήσαμε με τη διεύθυνση της φυλακής, την κοινωνική υπηρεσία και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κυρίως, συζητήσαμε με τους νέους ανθρώπους, υπόδικους ή καταδικασμένους, που βιώνουν τον εγκλεισμό στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, προέκυψαν με σαφήνεια τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή εντός και εκτός φυλακής, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους κρατούμενους, οι οποίοι αποτελούν μία ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα και έχουν ανάγκη προστασίας της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, πρέπει να θέτει ως βασική προτεραιότητα τη βελτίωση των όρων διαβίωσης εντός των καταστημάτων κράτησης και σε καμία περίπτωση να μην περιορίζει τις ελευθερίες και τα προνόμια των νέων (και των μεγαλύτερων) κρατούμενων.

Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, που θα επιφυλάσσει περιθωριακό ρόλο στις ποινές εγκλεισμού και συγχρόνως θα παρέχει σε όλους/ες και ιδίως στους νέους και τις νέες τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια και να είναι κοινωνικά χρήσιμοι/ες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)