to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 06.09.2021

Διεθνή

Επίσκεψη Σολτς στο Παρίσι και συνάντηση με τον Μακρόν

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Αντικαγκελάριος και υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Δεκτός στο Μέγαρο Ελιζέ θα γίνει την Τετάρτη και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ.


Ο κ. Σολτς θα γίνει στις 10:00 (τοπική ώρα) δεκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ και με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ματίας Κόρμαν. Η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε, αντιθέτως, ότι προτιμά να επενδύσει κάθε ώρα της προεκλογικής περιόδου στην ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το Παρίσι «δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για προεκλογικό αγώνα».

Η κυρία Μπέρμποκ αρνήθηκε ακόμη να παραχωρήσει συνέντευξη στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα BILD, η οποία χθες, Κυριακή, κυκλοφόρησε με μια άδεια σελίδα, στην οποία, όπως εξηγούσε, η κυρία Μπέρμποκ θα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της για το πώς θέλει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτή είναι η σελίδα σας, κυρία Μπέρμποκ», έγραφε η εφημερίδα. Από την πλευρά των Πρασίνων ανακοινώθηκε πάντως ότι η υποψήφια απέρριψε το αίτημα για συνέντευξη λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος του SPD, ο οποίος προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις, έδωσε στους αντιπάλους του αφορμή για κριτική, όταν, σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί «πειραματικών εμβολίων», δήλωσε: «Πενήντα εκατομμύρια έχουν τώρα εμβολιαστεί πλήρως. Ήμασταν όλοι τα πειραματόζωα για όποιον περίμενε μέχρι τώρα. Για αυτό και, ως ένας από τα 50 εκατομμύρια, λέω ότι πήγε καλά. Παρακαλώ να συμμετάσχετε!» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας.

«Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών έχει εδώ και μήνες εκδώσει σύσταση για τον εμβολιασμό των ενηλίκων. Επομένως δεν χρειαζόμαστε πλέον άτομα για δοκιμές. Δεν χρειαζόμαστε πλέον "πειραματόζωα"», τόνισε το μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας Γιούλιαν Νίντα-Ρούμελιν, ενώ ο υποψήφιος Καγκελάριος του CDU 'Αρμιν Λάσετ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την αναφορά του αντιπάλου του. Για «επιλογή λέξεων η οποία εξυπηρετεί όσους θέλουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη με μισές αλήθειες και ψέματα» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)