to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 12.07.2021

Πολιτική

Επίσκεψη Λιβανού-Μηταράκη στη Χίο: η τέχνη της αποσιώπησης αλά ΝΔ

Σε δήλωση του ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης με αφορμή την επίσκεψη Μηταράκη στη Χίο τόνισε πως ο υπουργός: «θα κληθεί να δώσει σύντομα απαντήσεις για τα εκατομμύρια ευρώ που ρέουν μέσω του Υπουργείου του, αλλά και για τις νέες, επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις αφίξεων προσφύγων και μεταναστών»


Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του κ. Λιβανού και του κ. Μηταράκη στη Χίο αποτελούν τρανό παράδειγμα μιας ορισμένης πολιτικής τέχνης, που συνίσταται στο να είναι κανείς λαλίστατος για να αποσιωπήσει τα πλέον σοβαρά:

Aποσιώπηση πρώτη: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος άθελά του φανέρωσε ότι μόλις τώρα κατάλαβε τι εστί Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, δεν είπε κουβέντα για την κατάργηση του μέτρου της δάσωσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, μέτρο το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει τους νησιώτες παραγωγούς και ειδικά τη μαστιχοκαλλιέργεια. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η διανομή των πλεονασμάτων στα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών και η φορολόγησή τους ως αγροτική δραστηριότητα θεσμοθετήθηκε επίσης από νόμους του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4384/2016 και ν.4612/2019).

Αποσιώπηση δεύτερη: πέραν από μιαν αόριστη, πολιτικάντικου τύπου υπόσχεση για ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι το 2023, καμία συγκεκριμένη αναφορά για το ποιο είναι το κύριο πρόβλημα, ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που δημιουργούνται εξ αυτού και ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν δεν ακούστηκαν από τα χείλη του κ. Λιβανού. Ακριβώς για αυτό οι πολίτες της Χίου δικαιούνται να είναι δύσπιστοι, αλλά και απογοητευμένοι.

Αποσιώπηση τρίτη: ο κ. Λιβανός απέφυγε να απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση για την ποινική διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τα προβλήματα στο Κόρης Γεφύρι. Αν ο κ. Υπουργός πιστεύει ότι με φτηνές υπεκφυγές και υποσχέσεις για ολοκλήρωση του φράγματος θα μας κάνει να αφήσουμε να περάσει στα μουλωχτά ένα κατεξοχήν αμαρτωλό και αποτυχημένο έργο του πρώην δικομματισμού, με μνημειώδεις καθυστερήσεις, υπερτιμολογήσεις και εργολαβικές αστοχίες, πλανάται πλάνην οικτρά.

Αποσιώπηση τέταρτη: με τον, γνωστό πλέον, κωμικοτραγικό του τρόπο ο κ. Μηταράκης απέφυγε ουσιαστικά τρεις φορές να απαντήσει σε ερωτήσεις για το προσφυγικό! Θα κληθεί όμως, είτε το θέλει είτε όχι, να δώσει σύντομα απαντήσεις για τα εκατομμύρια ευρώ που ρέουν μέσω του Υπουργείου του, αλλά και για τις νέες, επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)