to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 16.07.2012

left.gr

Οικονομία

Επίσκεψη και περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στον ΟΣΕ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Β’ Πειραιά, τον Νίκο Χουντή Ευρωβουλευτή και Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β΄ Αθήνας, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, επισκέφτηκε σήμερα τον ΟΣΕ, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη της Διοίκησης του Οργανισμού, με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας εργαζομένων και πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τους ίδιους τους εργαζόμενους.


Πιο αναλυτικά, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙA ΟΣΕ Νίκο Ιωαννίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓA ΟΣΕ Ιωάννη Πετρόπουλο. Η Διοίκηση του ΟΣΕ τους ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης (το 2011 όπως και το πρώτο τρίμηνο του 2012 παρουσιάζει λειτουργικά κέρδη) και για τις υπό εξέλιξη συγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις ύψους 6,2 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνα-Πάτρας και τη διασύνδεσή του με βασικά λιμάνια της χώρας και διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα. 
Εν συνεχεία, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και της εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων του ΟΣΕ για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας τους. 
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μίλησε σε ανοιχτή μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων, όπου αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής: 


Παναγιώτης Λαφαζάνης


«Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της νέας μνημονιακής κυβέρνησης, συνιστά ουσιαστικά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα δώσει μαζί με τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τις άλλες δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μεγάλη μάχη για να αποτραπεί το ξεπούλημα του ΟΣΕ και πιστεύουμε ότι θα το κάνουμε με αποτελεσματικότητα. Μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης μιας ιστορικής και μείζονος στρατηγικής σημασίας επιχείρησης των σιδηροδρόμων, συνυφασμένης με το μέλλον αυτής της χώρας και της οικονομίας. Αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο, δημόσιο, σύγχρονο και αναβαθμισμένο ΟΣΕ που θα συμβάλλει στην παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας και θα παρέχει στο λαό ποιοτικές, οικονομικά προσιτές, ασφαλείς και φιλικές με το περιβάλλον υπηρεσίες. 

Δημήτρης Στρατούλης


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αναπτύξει μια μεγάλη πολιτική καμπάνια ενάντια στο ξεπούλημα  του ΟΣΕ για να πείσει την πλειοψηφία του λαού ότι αυτός ο αγώνας γίνεται προς το δικό του συμφέρον. Για να είναι αυτός ο αγώνας νικηφόρος οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πρέπει να διασφαλίσουν τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες και το συντονισμό τους με τους εργαζόμενους των άλλων, υπό ιδιωτικοποίηση, δημόσιων επιχειρήσεων και με το σύνολο του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.»

Νίκος Χουντής


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δίνουμε μάχη στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.  Οι αγώνες για την ανατροπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ πρέπει να συνδέονται με τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών μνημονίων, που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης προς όφελος των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας. Στις άλλες χώρες της Ευρώπης το δημόσιο όχι μόνο ελέγχει τα σιδηροδρομικά δίκτυα αλλά και συμμετέχει ενεργά στη λειτουργική-εμπορική σιδηροδρομική δραστηριότητα».

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)