to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 14.09.2015

Πολιτική

Επίσκεψη Δημ. Βίτσα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 14/9/15, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα των εργαζομένων, ο Δ. Βίτσας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡIΖΑ στη Β’ Πειραιά - Στη διάρκεια της επίσκεψης περιηγήθηκε τις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων.


Οι εργαζόμενοι επισήμαναν την ανάγκη, η νέα κυβέρνηση, να κινήσει τις διαδικασίες για την επίλυση του «γόρδιου δεσμού» που λέγεται Ελληνικά Ναυπηγεία, ωστόσο σημείωσαν πως για να είναι βιώσιμα θα πρέπει να αυξήσουν τον όγκο των εργασιών τους.

Ο Δημήτρης Βίτσας, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για το κάλεσμα τους, θυμήθηκε, ότι παλαιότερα, η υποδοχή των φορέων που επισκέπτονταν το Ναυπηγείο, γινόταν με τη συνοδεία γκλοπς και επεισόδια που προκαλούσαν οι ομάδες ασφαλείας της εργοδοσίας. Μάλιστα εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του για την όλη υπόθεση των Ναυπηγείων λόγω των δεσμών του με την ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε, ότι στις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και μέσα σ’ αυτά, ξεχωριστή θέση κατέχει η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και ειδικότερα τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το ζητούμενο, τόνισε, δεν είναι απλά να σώσουμε τα Ναυπηγεία και τη δουλειά των εργαζομένων αλλά να σχεδιάσουμε την ανάπτυξή τους, καθώς αυτό δίνει προοπτική στην βιωσιμότητά τους. Στα πλαίσια αυτά, πρόσθεσε, υπήρξε σύμπνοια της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο, με βάση το οποίο θα  πρέπει να λυθεί στην πορεία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ναυπηγείων, ενόψει και των δικών με τον Σάφα, που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη σύστασης Ενιαίας Γραμματείας Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ώστε να παράγει πολιτική και να λύσει το πρόβλημα του συντονισμού, με τα συναρμόδια υπουργεία. Θα πρέπει επιπλέον, τόνισε, να ενισχυθεί ο προσανατολισμός στην κατεύθυνση της προσέλκυσης νέων πελατών, τόσο από την εσωτερική αγορά, όσο και από το εξωτερικό, ώστε να γίνει δυνατή, η πλήρης αξιοποίηση των τεσσάρων δεξαμενών που διαθέτει το Ναυπηγείο, καθώς και το σύνολο των υποδομών του.

Ακολούθησαν, μέσα σε ένα φιλικό κλίμα, πολλές ερωτήσεις από τους εργαζόμενους με έμφαση στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας, οποίος δεσμεύτηκε, ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα, από οποιαδήποτε θέση, θα έχει νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)