to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 24.04.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Αθλητισμός

Επίσκεψη Ασλανίδη στον Κοντονή: Η ΠΑΕ ΑΕΚ στηρίζει τις προσπάθειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Την πλήρη στήριξή της στην Πολιτεία και στις ενέργειες που κάνει για την πάταξη της βίας και την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα παρέχει η ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπ. Αθλητισμού. Ίδια στάση απέναντι σε όλες τις ομάδες, με σκοπό να μην υπάρξει η παραμικρή αδικία, υποσχέθηκε ο Σταύρος Κοντονής.


Οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» στον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρες: Η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να υποστεί τις όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει ενδεχόμενος αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, αρκεί να «καθαρίσει» ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης, μετέφερε στον κυβερνητικό παράγοντα την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο των «κιτρινόμαυρων» στη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης: «Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι στο πλευρό του για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλη αυτή η έκνομη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει συστηματοποιηθεί και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι επίμονες και στοχευμένες», είπε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου και συνέχισε:

«Θεωρούμε ότι το σκεπτικό του κ. Κοντονής είναι με το δίκιο κι αργά ή γρήγορα το δίκιο θα επικρατήσει. Μη νομίζετε ότι οι ξένοι παράγοντες και αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε εξερχόμενος από το γραφείο του υφυπουργού ο Βαγγέλης Ασλανίδης.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να μη μπορέσει ούτε η ΑΕΚ να παίξει στην Ευρώπη απάντησε: «Η ΑΕΚ θα δεχτεί οποιαδήποτε θυσία μπορεί να της αναλογεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Κοντονής: «Καμία αδικία»

Ίδια στάση απέναντι σε όλες τις ομάδες, με σκοπό να μην υπάρξει η παραμικρή αδικία, υποσχέθηκε ο Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά όταν εκπρόσωποι μεγάλων ομάδων αλλά και μικρότερων, καταθέτουν τη στήριξη τους στο δύσκολο και επίπονο έργο που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση όσον αφορά τα ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Ακόμα και αν κάποιες ομάδες τοποθετούνται με επιφύλαξη ή κάποιες άλλες ακόμη και αρνητικά, στην κυβερνητική πολιτική αυτό δεν θα μας κάνει να αποστασιοποιηθούμε από τις βασικές αρχές και αξίες μας. Δηλαδή τις αρχές της ισονομίας και των ίσων αποστάσεων της Κυβέρνησης από όλους τους συλλόγους. Θα λειτουργήσουμε με πνεύμα ισονομίας προς όλους.

Η Κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της με αίσθημα ευθύνης. Κανένας δεν πρόκειται να αδικηθεί και κανένας δεν πρόκειται να ευνοηθεί από την Κυβέρνηση. Ότι κάνουμε το κάνουμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού αθλητισμού, την ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων φιλάθλων».

Για το αν η αποδοχή της πρόσκλησης από UEFA και FIFA σημαίνει ότι διεθνείς διοργανώσεις  αποδέχονται τη θέση της Κυβέρνησης

«Δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων. Όπως γνωρίζετε η  επίσημη πρόσκληση θα κατατεθεί τη Δευτέρα, οπότε θα το προτείνω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ωστόσο για λόγους πρακτικούς, γνωστοποιήσαμε τη σχετική μας πρόθεση στη FIFA και την UEFA. Ως εκ τούτου αναμένουμε την τοποθέτησή τους ενώπιον της Βουλής, με την ελπίδα να έχουν κατανοήσει την ανάγκη συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κυβέρνηση για τα θέματα που μας απασχολούν». 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)