to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 24.09.2021

Πολιτική

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Ο σκοπός της επίσκεψης, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας της Νοσηλευτικής Μονάδας, εν όψει της νέας έξαρσης της πανδημίας covid-19


Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ειδικό Κέντρο Υγείας) επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποτελούμενη από τον τομεάρχη Υγείας Κ.Ο., Ξανθό Ανδρέα, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ.Ο., Ξανθόπουλο Θεόφιλο και τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κ.Ο., Καλαματιανό Διονύση.

Ο σκοπός της επίσκεψης, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας της Νοσηλευτικής Μονάδας, εν όψει της νέας έξαρσης της πανδημίας covid-19, καθώς ήδη καταγράφονται εκ νέου αυξητικές τάσεις σε κρούσματα κορωνοϊού, τόσο μεταξύ κρατουμένων, όσο και μεταξύ του προσωπικού στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας μας.

Διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση, παρά τις έκτακτες και κατεπείγουσες συνθήκες, δεν έχει προβεί σε ενέργειες που είναι απαραίτητες. Δεν έχει ολοκληρωθεί, ακόμα, η εφαρμογή του ΠΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την  υπαγωγή του στο Ε.Σ.Υ. και παραμένει η μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, καθώς και σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

Όπως είναι γνωστό, οι δομές των Καταστημάτων Κράτησης είναι υπεράριθμες σε πληθυσμό κρατουμένων και είναι υποστελεχωμένες σε ιατρονοσηλευτικό, φυλακτικό και διοικητικό προσωπικό. Επίσης, οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι, καθώς, σε συνθήκες υπερπληθυσμού είναι εξαιρετικά δύσκολη η τήρηση των αναγκαίων κανόνων αποστασιοποίησης για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ και το πρόγραμμα εμβολιασμού των κρατουμένων δεν έχει προχωρήσει  ικανοποιητικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των υγειονομικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας στα Καταστήματα Κράτησης, για να προστατευθούν κρατούμενοι και υπάλληλοι. Πιστεύουμε ότι, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εντός των Καταστημάτων Κράτησης, να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των Ν.Μ. στο Ε.Σ.Υ. και να ενισχυθούν σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, υγειονομικό) και υλικοτεχνική υποδομή. Για τον λόγο αυτό αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κρατουμένων με ορθοπεδικά και ανατομικά είδη, καθώς και με αμαξίδια μεταφοράς ασθενών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)