to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:13 | 05.11.2013

Πολιτική

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ σε εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Επίσκεψη του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνου τομέα Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και του Βασίλη Χατζηλάμπρου, βουλευτή Αχαΐας και μέλους του τομέα Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ στα εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) στην Μάνδρα Αττικής και στον Υμηττό αντίστοιχα


Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) στην Μάνδρα Αττικής επισκέφθηκε σήμερα (5/11/2013) ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνος τομέα Άμυνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής πανεργατικής απεργίας, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Εργοστασίου, μέλη της διοίκησης και εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων για τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου, και μίλησε για το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει η Κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι μάλιστα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. 

Το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) στον Υμηττό επισκέφθηκε ο βουλευτής Αχαΐας και μέλος του τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην προοπτική ανασυγκρότησης του Ομίλου. 

Η σημερινή επίσκεψη στα εργοστάσια των ΕΑΣ ΑΒΕΕ στην Μάνδρα και στον Υμηττό επιβεβαιώνει την πάγια άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες είναι βιώσιμες και μόνον η διατήρησή τους υπό δημόσιο έλεγχο εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, εγγυάται την εφοδιαστική επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων και διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα. 

Η επιλεκτική δημοσιοποίηση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, στην οποία επιδίδεται τους τελευταίους μήνες η Κυβέρνηση, και η απόκρυψη των αποδείξεων για την βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μοναδικό στόχο έχουν το «κουκούλωμα» των ευθυνών των κατά καιρούς διορισμένων κομματικών διοικήσεων και των πολιτικών τους προϊσταμένων και δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από αποτυχημένο άλλοθι στο προμελετημένο έγκλημα της «προικοδότησης» των δανειστών και με τις μελλοντικές παραγγελίες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι ευθύνες για το έγκλημα αυτό έχουν ονοματεπώνυμο και θα αποδοθούν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται σταθερά απέναντι στους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς για λουκέτο στα ΕΑΣ ΑΒΕΕ και δίνει μαζί με τους εργαζόμενους τον αγώνα για την ανατροπή τους. 

-Κάτω τα χέρια από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. 

-Προμελετημένο έγκλημα το κλείσιμο της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και όσοι το διαπράξουν θα λογοδοτήσουν. 

-Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Να μην απολυθεί κανείς.

-Όλοι στην πανεργατική απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις. 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)