to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 08.06.2012

Πολιτική

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Ν/Ζ Περάματος+Βίντεο

Εκατοντάδες άνεργοι και εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με την αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα, στο Πέραμα, σε μια συνάντηση που από τα πρώτα κιόλας λεπτά εξελίχθηκε σε αυθόρμητη προεκλογική συγκέντρωση.



Το βίντεο με απόσπασμα των δηλώσεων






Το σύνολο των δηλώσεων του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ





Επίσης, ολόκληρο το φωτορεπορτάζ από τη συνάντηση στο Πέραμα, εδώ.


Ο Αλ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο και την Ν/Ζ, “τον βιομηχανικό πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά” και δήλωσε ότι στις 17 Ιουνίου “δεν συγκρούεται η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά “οι δυνάμεις  του φόβου με τις δυνάμεις της ελπίδας”.  


Πιο συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις προτάσεις των συνδικάτων, καθώς και για για τα βασικά προβλήματα του κλάδου, που είναι ένας κλάδος διαλυμένος από το 2008, με την ανεργία να έχει φτάσει το 90%(!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξαθλίωση των ανέργων, αφού ήδη από το δεύτερο χρόνο της ανεργίας στη Ζώνη, εξαντλήθηκε η δυνατότητα χορήγησης επιδόματος από το ταμείο. Συγκεκριμένα, οι άνεργοι δεν λαμβάνουν καν τα 360 ευρώ του επιδόματος ανεργίας. 



Σχέδιο ανόρθωσης τους ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να υπάρξει ένα “ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανόρθωσης του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου και ιδιαίτερα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας:


Ένα σχέδιο, “που θα βασίζεται κατ΄ αρχήν στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το δημόσιο” και θα συνεργαστεί “με τους φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με την τοπική αυτοδιοίκηση και βεβαίως με τον ΟΛΠ, ο οποίος θα μείνει –κι αυτό είναι δέσμευση- θα μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, γιατί θα παγώσουν οι αποκρατικοποιήσεις”. 


Όσον αφορά το ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, υπογράμμισε ότι “από τις 18 του μήνα θα αλλάξει και προσανατολισμό και διοίκηση” και δεν “θα είναι ένα ταμείο εκποίησης του δημόσιου πλούτου”. Τόνισε ότι “σταδιακά, ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας, θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο στρατηγικών τομέων της οικονομίας”, πρώτα και κύρια “ανακτώντας το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα να σταματήσει το πάρτι και η διαφθορά”. 


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον εφοπλιστικό κόσμο, από τον οποίο σημείωσε ότι θα ζητηθεί “να αποδείξουν ότι την ελληνική σημαία στα πλοία τους δεν την έχουν μονάχα για καιροσκοπικούς λόγους”, χαρακτηρίζονταςπαράλληλα ως “απαράδεκτο” το γεγονός ότι “όσα πλοία επισκευάζουν τα επισκευάζουν στα ναυπηγεία της Κορέας, της Τουρκίας, της Πορτογαλίας”.


Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι “το δίλημμα είναι ή ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή” και πως “δεν αντιπαρατίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. Αντιπαρατίθεται το πολιτικό σύστημα του χθες, της διαπλοκής και της διαφθοράς, αυτό που οδήγησε την Ελλάδα σ΄ αυτή την κατάντια, με τις δυνάμεις που θέλουν να βάλουν ένα τέλος σ΄ αυτή την καταστροφική πορεία και να οικοδομήσουμε όλοι μαζί σ΄ ένα δύσκολο δρόμο, αλλά σ΄ ένα δρόμο που θα έχει προοπτική, να οικοδομήσουμε  σε στέρεη βάση τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας”.


Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι “επενδύει στο φόβο. Βγάζει τηλεοπτικά σποτάκια με μικρά παιδιά και δεν ντρέπονται καθόλου που έχουν οδηγήσει τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να λιποθυμάνε από την πείνα, από την ασιτία και τώρα τα εκμεταλλεύονται και τα τηλεοπτικά σποτάκια, τα σποτάκια της εξαπάτησης”.


Στην εκστρατεία τρομοκράτησης του κ. Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως “όσο κι αν φοβάστε εσείς ο ελληνικός λαός δεν θα υιοθετήσει το δικό σας φόβο”. Κάλεσε δε όλους τους αντιπάλους και “ιδίως τον κ. Σαμαρά, να προσέλθει σε έναν ειλικρινή δημόσιο διάλογο, σε μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το μέλλον του τόπου. Να σταματήσει να υπεκφεύγει, να φυγομαχεί”. 


Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εμφατικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να εγγυηθεί μόνο για ένα πράγμα: “Εμείς δεν θα σας προδώσουμε. Δεν θα σας πούμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά”. 



“Μην κάνετε ούτε βήμα πίσω”

Πολλοί από τους, περίπου 500, ανθρώπους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση πήραν το λόγο και δήλωσαν την προθυμία τους να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκλογικά και οργανωτικά, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους και την επιθυμία τους να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τέλος, ο κόσμος απαιτούσε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να “μην κάνει ούτε βήμα πίσω” και απαιτούσε συνέπεια στις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του ενωτικού εκλογικού μετώπου.



Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, εδώ.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)