to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:34 | 26.01.2017

Κοινωνία

«Λάθος ανάρτηση» το σχόλιο στο twitter του τμήματος ΔΕΠΣ του Παντείου

Όπως αναφέρει στη σελίδα του τμήματος ο Άγγελος Συρίγος, ο ίδιος ανάρτησε λόγω άγνοιας στη χρήση των social media, το σχόλιο του Θ. Διαμαντόπουλου, χωρίς ο τελευταίος να το γνωρίζει, στον επίσημο λογαριασμό του τμήματος


Η απάντηση του Άγγελου Συρίγου στο facebook του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου:

ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!!

Από φίλη συνάδελφο πληροφορήθηκα ότι αναστάτωσα όλο το τμήμα του ΔΕΠΣ όταν από λάθος μου ανήρτησα στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος ένα πολιτικό σχόλιο του καθηγητή κ. Διαμαντόπουλου που είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα. Είναι προφανές ότι:

α. ο κ. Διαμαντόπουλος δεν είχε ιδέαν για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τμήματος 

β. και ο κ. Διαμαντόπουλος κι εγώ και όλοι οι συνάδελφοι μέλη ΔΕΠ διαφωνούμε ριζικά με τη χρήση της ιστοσελίδας του τμήματος για οιουδήποτε τύπου πολιτικά μηνύματα. Ό,τι και να μας εκφράζει ατομικά, δεν έχει θέση σε κάτι που εκφράζει έναν θεσμό.

γ. Όλα αυτά οφείλονται αποκλειστικώς σε εμένα και στη σχετική άγνοια που έχω για τον τρόπο λειτουργίας του facebook, ειδικά όταν το διαβάζω μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο. Κλείνοντας την ανάγνωση του σχολίου του κ. Διαμαντόπουλου κάτι φαίνεται ότι πάτησα και βγήκε στην ιστοσελίδα του τμήματος (θα πρέπει να μου κάνετε ορισμένα μαθήματα...).

Λυπάμαι για την αναστάτωση που προκάλεσα.

*******

Το χθεσινό σχόλιο του left.gr, πριν ανακοινωθεί το λάθος: «Όταν η επίσημη σελίδα πανεπιστημιακής σχολής γίνεται μέσο έκφρασης προσωπικών πολιτικών απόψεων...»
 

To να λέει κάποιος την άποψή του για τα πολιτικά πράγματα -και δη καθηγητής πανεπιστημίου- είναι κάτι παραπάνω από θεμιτό. Το να το κάνει δημοσίως μέσω των κοινωνικών δικτών επίσης θεμιτό. Δημοκρατία έχουμε και οι κριτική και οι απόψεις είναι δημιουργικό να εκφράζονται δημόσια. Όταν, όμως, το τμήμα πανεπιστημίου διαδίδει προσωπές κρίσεις στην επίσημη σελίδα του είναι αντιδημοκρατική πρακτική και απαράδεκτη προπαγάνδα.

Στη προκειμένη περίπτωση, ο καθηγητής Θ. Διαμαντόπουλος εξέφρασε δημόσια την άποψή του για τα 2 χρόνια της κυβέρνησης. Ο διαχειριστής όμως της επίσημης σελίδας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου είχε δικαίωμα να κοινοποιήσει αυτή την προσωπική άποψη; «Αριστεία» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Φωτογραφία του Petros Kalkandis.

Το θέμα σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μέσω twitter:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)