to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:50 | 02.06.2018

Πολιτική

Eπίσημη επίσκεψη Ν. Βούτση στην Πορτογαλία

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ν. Βούτσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa, ενώ συναντήσεις θα έχει με τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, αλλά και με Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, στις 3 και 4 Ιουνίου 2018, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Eduardo Ferro Rodrigues.

Η συνάντηση των Προέδρων των δύο Κοινοβουλίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 12:00 τοπική ώρα, στο κτήριο του πορτογαλικού Κοινοβουλίου (Palácio de São Bento).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ν. Βούτσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa, ο οποίος θα τον δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ συναντήσεις θα έχει με τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, Augusto Santos Silva, τον υφυπουργό Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Pedro Nuno Santos, αλλά και με Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.

Τόσο ο Πρόεδρος της πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Sousa όσο και ο Πρόεδρος του πορτογαλικού Κοινοβουλίου κ. Rodrigues είχαν επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων και είχαν συνάντηση και συνομιλία με τον Ν. Βούτση, στις 13 Μαρτίου 2018 και στις 10 Νοεμβρίου 2017, αντίστοιχα.

Ο κ. Βούτσης θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, Κωνσταντίνο Αθανασίου, τον Διπλωματικό Σύμβουλο του προέδρου της Βουλής, πρέσβη ε.τ. Σπυρίδωνα Θεοχαρόπουλο, την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαργαρίτα Φλούδα, την επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, Αδαμαντία Καρυοφύλλη και την επικεφαλής της Εθιμοτυπίας της Βουλής, Ευαγγελία Παπαφιλίππου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)