to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 22.11.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Επήραμε τη δόση και την Αγιά Σοφιά

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


«Καθηγητές τρεις, εχάθη η πατρίς», έλεγε ο Βίσμαρκ και πού να δείτε, κύριε Ότο μας, τι γίνεται όταν οι καθηγητές είναι τέσσερις και είναι και οι τέσσερις μνημονιακοί. Τέσσερις ήταν οι καθηγητές που είχαν προσκληθεί στις εκπομπές του Τσίμα και του Παπαχελά για το Eurogroup και οι τέσσερις δεξιοί, προφανώς επειδή μετά την δεκάτην βραδυνήν απαγορεύεται διά νόμου η κυκλοφορία αριστερών καθηγητών και λοιπών επικούρων. Και σα να μην μας έφταναν οι καθηγητές, πεταγόταν κάθε τρεις και λίγο και η Μαρία Σπυράκη κραυγάζοντας: «Έχω πληροφορίες από το Μαξίμου ότι επετεύχθη συμφωνία και οσονούπω θα βγει ανακοινωθέν!». Τελικά ούτε συμφωνία επετεύχθη ούτε ανακοινωθέν βγήκε, αλλά δεν βαριέσαι, η ψιττακίαση είναι ασθένεια ανίατη.

Αν επρόκειτο για θέμα δευτερεύον, θα είχαν καλέσει και κανέναν αριστερό καθηγητή, για να τον λοιδορήσουν, να τον εκθέσουν, να τον πατήσουν χάμω όλοι μαζί, ο παρουσιαστής, ο ρεπόρτερ, οι προσκεκλημένοι. Με τα σοβαρά θέματα όμως δεν παίζουμε. Όταν έχουμε Συνόδους και Eurogroup, καλούμε μόνο τους δικούς μας, διότι εδώ εκείνο που μετράει είναι η πρώτη εντύπωση, να νομίσει δηλαδή το πόπολο ότι καταγάγαμε θρίαμβο εθνικό και να τη σκαπουλάρουμε για κανένα τρίμηνο, μέχρι να αποκαλυφθεί δηλαδή ότι ο θρίαμβός μας ήταν παρόμοιος με εκείνον που κατήγαγαν οι χριστιανοί έναντι των λιονταριών.

Τα συστημικά ΜΜΕ έχουν αναλάβει να προωθήσουν τις μνημονιακές πολιτικές με όρους δον Βίτο Κορλεόνε: Ψεύδονται, απειλούν, τρομοκρατούν, ζητάνε συλλήψεις, καταγγέλλουν κόμματα, συνδικαλιστές, απεργούς, διαδηλωτές και μετά ρίχνουν και ένα δάκρυ για το δράμα του ελληνικού λαού, που βασανίζεται από τους ξένους σαν την Βουγιουκλάκη στην Κομαντατούρ. Και όταν λέμε ΜΜΕ, δεν εννοούμε μόνο τους σκοτεινούς ιδιοκτήτες, αλλά και τους φανερούς τηλεστάρ, τους παρουσιαστές, τους εκπομπάρχες, ακόμη και κάποιους ρεπόρτερ που εμφανίζονται καναλαρχότεροι του καναλαρχέως. Η προπαγάνδα έχει πρόσωπο.

Μέχρι να φτάσει το κακό στην πόρτα τους και να αρχίσουν να τσιρίζουν σαν σκύλοι που τους πατήσανε την ουρά: Μόλις έμαθε το Βήμα ότι θα μπουν στις τράπεζες επίτροποι που θα ελέγχουν τα δάνεια των ΜΜΕ, ανακάλυψε αίφνης ότι η τρόικα κάνει μπίζνες, ότι αφελληνίζονται οι επιχειρήσεις, ότι απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. «Αν χρειαστεί, θα βγάζουμε τετρασέλιδη εφημερίδα και θα τη δίνουμε χέρι - χέρι», γράψανε στο κύριο άρθρο κι εγώ περιμένω τώρα πώς και πώς να δω τον Ψυχάρη και τον Πρετεντέρη με τραγιάσκα να πουλάνε Προλεταριακό Βήμα με τίτλο «Πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας».

Στην έκδοση των 4 ευρώ παίρνετε δώρο το μπουρί...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)