to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 20.01.2022

Πολιτική

Στη γραμμή των «απάτριδων ΣΥΡΙΖΑίων»: Αμετανόητοι για το κομματικό σποτ με τα Ραφάλ

Αίσθηση προκαλεί η επιμονή των κυβερνητικών στελεχών στην υπεράσπιση της στάσης της ΝΔ να παρουσιάσει ως κομματική υπόθεση την παραλαβή των Ραφάλ, ενώ δεν λείπουν οι δικαιολογίες για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψήφισης της σχετικής συμφωνίας στη Βουλή.


Εχθές το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπερασπίστηκαν τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα με την μικροπολιτική εκμετάλλευση της παραλαβής των Ραφάλ. Υπενθυμίζεται πως ο σάλος δημιουργήθηκε από την ώρα που το κομματικό λογότυπο της ΝΔ εμφανίστηκε ως «πρωταγωνιστής» σε βίντεο αφιερωμένο στο κατά τα άλλα εθνικό γεγονός.

Σε μια ιδιαίτερα προκλητική υπεράσπιση της εν λόγω πολιτικής επιλογής εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης παρουσίασαν ως εξήγηση τη στάση της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή και συγκεκριμένα την επιλογή του να μην ψηφίσει τις συμφωνίες, τουλάχιστον όπως η κυβέρνηση τις κατέθεσε ενώπιον των βουλευτών.

«Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη συμφωνία στη Βουλή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που δεν συμφώνησε στη Βουλή με τη συμφωνία, τουλάχιστον όπως αυτή κατατέθηκε από το κυβερνών κόμμα. Αυτό σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρκούσε ώστε η Νέα Δημοκρατία να «νομιμοποιείται» να καπηλευτεί το γεγονός της παραλαβής, μέσω κομματικού σποτ που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι το... λογότυπο της ΝΔ. Αυτά τουλάχιστον υποστήριξε ο Μ. Βαρβιτσιώτης σε σχετική ερώτηση που του έγινε σήμερα το πρωί (Πέμπτη), στο ραδιόφωνο του Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζεται την εθνική επιλογή»

Όσον αφορά το σποτ για την απόκτηση των ραφαλ το οποίο και σχόλια καθώς έφερε την υπογραφή της κομματικής σφραγίδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλέστεροι, υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό που συνέβη στη χώρα μας. «Είναι μια εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να την δουν όλοι» είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως εάν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν την μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα για να μπούμε σε εθνική αντιπαράθεση για αυτό.

«Χωρίς αμφιβολία βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως μια αναγκαία εθνική προτεραιότητα, είναι μια εθνική επιλογή γιατί στην χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από την θωράκιση της χώρας» είπε και τόνισε πως «Αυτό λοιπόν είναι μια εθνική επιλογή».

«Αυτή την εθνική επιλογή δεν την συμμερίζονται όλοι… Ο ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε αποτελεί την εξαίρεση αυτής της επιλογής» ανέφερε επιπλέον αιτιολογώντας τα λεγόμενα του με βάση το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας στον προυπολογισμό.
«Δεν ψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία, αναρωτιέμαι εάν θα ψηφίσει την ελληνοαμερικανική συμφωνία..» είπε προσθέτοντας πως μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και κάποιες μικρόψυχες αντιδράσεις που αυτή τη μέρα θα μπορούσαν να λείπουν.

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι τα ραφαλ είναι κάτι που οφείλεται μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ίσα- ίσα λέμε ότι είναι μια πολιτική επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, που είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και που στηρίζεται στις δυνατότητες που δίνουν στην χώρα, οι φόροι, το εισόδημα, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών…» συνόψισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)