to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 12.01.2021

Πολιτική

Success story, εμβολιάδα και... ανεμελιά: Η συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1

«Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας» κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη, που μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου επιχείρησε να παρουσιάσει ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας - «Εμβολιάδας» συνέχεια και νούμερα στον αέρα από τον πρωθυπουργό, που σε άλλο σημείο διαβεβαίωσε και ότι «δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis» - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής η συνέντευξη Μητσοτάκη


Επιμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας», προβάλλοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι «αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας» κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, στο θέμα της μη επιβολής περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγ. Δημητρίου (με τα γνωστά αποτελέσματα...) αρνήθηκε ότι είχε τέτοια εισήγηση, λέγοντας ότι «ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου» - ξεχνώντας την κυνική παραδοχή Γεωργιάδη ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί έγκαιρο lockdown. Iσχυρίστηκε δε ότι «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στη Βόρειο Ελλάδα».

Απόρριψη της πρότασης για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και για τις πατέντες των εμβολίων

Με επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητα η πρόταση του να πάρουμε τις παντέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια», απέρριψε τη σχετική πρόταση ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας το... λογοπαίγνιο ότι «αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση». Απέρριψε δε την πρόταση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τον ισχυρισμό «γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και όχι ενώπιον των πολιτών στη Βουλή».

«Εμβολιάδα» και νούμερα στον αέρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε ιδιαίτερα στην... αριθμολογία για τα εμβόλια, «διαβεβαιώνοντας» «τον ελληνικό λαό», ότι «έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε». Πρόσθεσε ότι «θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμυρία δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας», πρόσθεσε, ενώ είπε ότι «από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα». Ωστόσο, με το νούμερο των 8.000 εμβολιασμών την ημέρα, που είχε αναφέρει προχθές ο ίδιος, τα περί εμβολιασμού 2 εκατ. ανθρώπων σίγουρα δεν θα γίνει πραγματικότητα ως τα τέλη Μαρτίου... Ο Κυρ. Μητσοτάκης ωστόσο, επέμεινε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί «ένα σημαντικό τμήμα» του ελληνικού πληθυσμού, χωρίς να προσδιορίζει ωστόσο το ποσοστό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, εμφανώς προτρέχοντας, δήλωσε μάλιστα «αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι» (!)

«Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη σημερινή του πρωτοβουλία περί πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. Δεν μπορεί να έχουμε μία Ευρώπη ala carte».

* * *

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής η συνέντευξη Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ήταν μια βαθιά απογοήτευση για όσους ήλπιζαν ότι θα δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του που έχουν οδηγήσει σε δραματικό απολογισμό σε απώλειες συνανθρώπων μας», τονίζει στο σχόλιό του για τη συνέντευξη του Κυρ.  Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο Κυρ. Μητσοτάκης «εμφανίστηκε σαν να κυβερνά μια άλλη χώρα, που το σύστημα υγείας της δεν έχει καταρρεύσει, που η οικονομία της δεν βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκονται σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη ανασφάλεια.

Δεν βρήκε επίσης μια κουβέντα να πει για τους υγειονομικούς που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους υπουργούς του.

Δεν είπε τίποτα στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες και με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο.

Απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, τα βρήκε όλα τέλεια με τα εμβόλια, που, μετά τις υποσχέσεις για 2 εκατομμύρια το πρώτο μήνα, τώρα πανηγυρίζουν για 8 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα. Όλα τέλεια με εμβολιαστικά κέντρα που στέλνουν κόσμο στην άλλη άκρη της περιοχής απ' αυτή που διαμένουν για εμβόλιο. Όλα τέλεια και με την ιχνηλάτηση, που απλά δεν υπάρχει, γιατί δε γίνονται μαζικά τεστ ούτε και συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα στον πληθυσμό.

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σήμερα ήταν προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής. Φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια».

* * * 

Η μπάλα στην εξέδρα για τα Θεοφάνεια

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι για τον «τσαμπουκά» της εκκλησίας στα Θεοφάνεια, ο Κυρ. Μητσοτάκης πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας μόνο ότι «υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία», για να διαπιστώσει κατόπιν πως «ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα» (!)

- Για τη νέα λίστα Πέτσα: «Έχω ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία πως τα κριτήρια θα είναι απολύτως αντικειμενικά ως προς την κατανομή της διαφήμισης»

-Για τις διερευνητικές επαφές, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο΄και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε»

«Δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis» λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης...

- «Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχα πει πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis. Ό, τι είπα τότε ισχύει και τώρα. Η χώρα θα ζητήσει όσα μπορεί να διεκδικήσει από τη Novartis. υπήρξε σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και συνταγογράφησης. Το πολιτικό σκάνδαλο έγκειται στη στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα» (!) διαπίστωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σε άλλα σημεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε:

Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

- Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη.

- «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που είμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα»

- Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους

- «Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι του πολιτισμού. Εξ ου και τοποθετήσαμε υφυπουργό για τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Για αυτό και επέλεξα να κρατήσω ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία»

«Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά»

«Η πρόθεση μου είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Όχι το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε, τέλος, απαντώνστας σε σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς θέλοντας να διεκδικήσει το δικαίωμα του «αιφνιδιασμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)