to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 08.01.2014

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Επιμένει στην τρομολαγνεία ο Κεδίκογλου (βίντεο)

Ζητά την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης αδειών των κρατουμένων


Επιμένει στην διασπορά τρομολαγνείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και επ' αφορμής της περίπτωσης Ξηρού ζητά την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης αδειών των κρατουμένων.

"Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη και από εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθεί το πώς έγινε αυτό, να αποδοθούν ευθύνες και να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Δήλωσε, μάλιστα, άγνοια για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει 7 άδειες σε διάστημα 18 μηνών και υπονόησε προνομιακή μεταχείριση. "Δεν γνωρίζω πολλοί κρατούμενοι να τις παίρνουν", είπε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, σχετικά με την εξαγγελία για κατασκευή φυλακής υψίστης ασφαλείας σε 100 ημέρες, σημείωσε ότι δεν θα είναι μια καινούρια φυλακή αλλά θα εξοπλιστεί κατάλληλα ένα υφιστάμενο σωφρονιστικό ίδρυμα. Ενώ έθιξε το ζήτημα της παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων των κρατουμένων με "μπλοκάρισμα" των συνδέσεων.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να πάρει αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, λέγοντας πως "ο πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης αδειών".

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι "το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντιεγκληματικής πολιτικής της".

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την πρωίνή εκπομπή του Mega:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)