to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 05.05.2018

Πολιτική

Επιμένει «Παραπολιτικά» η ΝΔ - ΥΠΟΙΚ: Θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του πολιτικού καιροσκοπισμού

«Ηχώ» του Β. Μαρινάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτει ξανά ερωτήματα για το «ξαναζεσταμένο» θέμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που έχει ήδη απαντηθεί από την κυβέρνηση - «Συνιστούμε στη Ν.Δ να μη θυσιάζει τα πάντα στοn βωμό του πολιτικού καιροσκοπισμού», τονίζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ


Σειρά ερωτημάτων θέτει εκ νέου στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών η Νέα Δημοκρατία με αφορμή νέο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» του αναφέρονται στην (σ.σ.:ξαναζεσταμένη υπόθεση, όπως θα δείτε και παρακάτω) «εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας». Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκατ. ευρώ και τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν», προσθέτοντας πως «η υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις, αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον pρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου». Η ΝΔ ζητεί να μάθει γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία, γιατί η κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός και κυρίως, όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος, πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του. «Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;» καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

ΥΠΟΙΚ: «Χαμηλό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών»

Όπως σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών:

Σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας, για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι βρίσκεται στην Δικαιοσύνη (στην οποία έχει σταλεί από το Νοέμβριο του 2017 με πρωτοβουλία του ίδιου του Γραφείου του υπουργού Οικονομικών) και η οποία έχει πλέον τον τελευταίο λόγο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τις καταγγελίες έσπευσε να τις αξιοποιήσει και πάλι η Ν.Δ με ανακοίνωση της. Μόνο που η Ν.Δ δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς και γιατί θεωρεί σήμερα αξιόπιστες τις καταγγελίες ενός ανθρώπου, ο οποίος το 2012 είχε καταγγείλει τρία κορυφαία πολιτικά στελέχη της για εμπλοκή σε μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορίες για τις οποίες και οι τρεις απαλλάχθηκαν το 2013 από τη Δικαιοσύνη. Συνιστούμε στη Ν.Δ να μη θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του πολιτικού καιροσκοπισμού.

Σημείωση: Υπενθυμίζεται ότι αναλυτική ανακοίνωση για το θέμα έχει εκδώσει το Γραφείο του υπουργού Οικονομικών στις 28.04.2018  (https://goo.gl/K8YgaC ) - αναλυτικά παρακάτω

Το εν λόγω πρωτοσέλιδο:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Λάσπη» τα περί χρηματισμού συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, επαναλαμβάνει η Κ. Παπανάτσιου

Η αντίδραση του Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα

Ως απελπισμένο, χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές, τον χρηματοδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» με αφορμή το πρωτοσέλιδο του περασμένου Σαββάτου που αφορά σε συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλειδη Τσακαλώτου. 

«Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση», αναφέρουν. 

«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Η συνέχεια (σ.σ της υπόθεσης) στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».

Όπως σημειώνουν, «δέκα ώρες καθυστέρησε ο κ. Μητσοτάκης να βγάλει ανακοίνωση για τις συκοφαντίες των Παραπολιτικών. Να το προσέξει γιατί μπορεί να θυμώσει ο ναρκέμπορος καθοδηγητής και κουμπάρος του».

Το προηγούμενο πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών»:


 

Τι απάντησε αναλυτικά τότε το Υπουργείο Οικονομικών:

1) Από το 2007 έχει ψηφιστεί διάταξη, η οποία προέβλεπε τη χορήγηση αμοιβής σε περίπτωση καταγγελίας για φοροδιαφυγή.

2) Από την ψήφισή της και μετά η συγκεκριμένη διάταξη δεν ενεργοποιήθηκε από καμία κυβέρνηση, καθώς δεν εκδόθηκε ποτέ η υπουργική απόφαση, που θα καθόριζε τα θέματα και τις ειδικότερες λεπτομέρειες εφαρμογής της.

3) Οι λόγοι είναι πολλοί κι έχουν να κάνουν κυρίως με τη γενική διατύπωση της ρύθμισης του άρθρου 7 και 7β του Ν.3610 / 2007",  που με τη σειρά της επιφέρει δυσκολία απόδειξης του ρόλου ενός καταγγέλλοντος, του ύψους της φοροδιαφυγής, των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για να εφαρμόσουν τις διαδικασίες κ.λπ.

4) Άρα, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών πράξη που να αφορά ατομικά τον καταγγέλλοντα ή οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη περίπτωση, εφόσον δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο.  Επομένως δεν υπήρχε καν το έδαφος για οποιαδήποτε συναλλαγή.

5) Ο καταγγέλλων - είτε ατομικά είτε μέσω  δικηγόρων του- έχει απευθυνθεί πολλές φορές στο υπουργείο Οικονομικών, την ΑΑΔΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στην προσπάθεια του να "δικαιωθεί" δεν διστάζει να πετάξει λάσπη κατά συνεργάτη του υπουργού. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, στην οποία αμέσως προσέφυγε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία.

6) Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο συνδεδεμένος με αυτήν Τύπος αγωνιούν να αξιοποιήσουν καταγγελίες ανάλογες του επιπέδου τους.

Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να νομοθετεί και να εφαρμόζει διατάξεις που πράγματι χτυπούν τη φοροδιαφυγή, όπως έχει πια φανεί και από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση κι όχι ανεφάρμοστες διατάξεις, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)