to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 20.01.2023

Πολιτική

Επιμένει ο Χρ. Ράμμος: Συνταγματικό μου καθήκον η ενημέρωση της Βουλής

Μετά το «γαλάζιο» μπλόκο στο αίτημα του για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Χρήστος Ράμμος επανέρχεται με νέα του επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, τονίζει ότι αποτελεί συνταγματικό του καθήκον η ενημέρωση του Κοινοβουλίου.


Όπως γράφει το ieidiseis.gr:

Μετά το γαλάζιο μπλόκο που επιχειρείται στο αίτημα του για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να την ενημερώσει για τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, ο Χρήστος Ράμμος επανέρχεται και με νέα του επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, τονίζει ότι αποτελεί συνταγματικό του καθήκον η ενημέρωση του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ράμμος σημειώνει ότι εκ του νόμου «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Στην επιστολή του, υπενθυμίζει, παράλληλα, πως είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου, εκτός από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Ράμμος τονίζει επίσης πως το αίτημα του για κλήση στη Βουλή «τελεί υπό τη δική σας τελική κρίση», επισημαίνοντας πως αυτό δεν δεσμεύει τα όργανα του Κοινοβουλίου.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ή άφησα να εννοηθεί ότι θεωρώ ότι το αίτημά μου αυτό δεσμεύει τα όργανα του ελληνικού Κοινοβουλίου» και προσθέτει ότι το γεγονός πως δεν εξειδίκευσε τα θεματα, για τα οποία επιθυμεί να ενημερώσει την επιτροπή, «οφείλεται στην μέριμνά μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)