to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 23.01.2018

Πολιτική

Επιμένει η ΝΔ στην επίθεση κατά της ΕΡΤ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία των βουλευτών της ΝΔ για «αποσιώπηση» του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από την ΕΡΤ 3, στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού


Ανέβηκαν οι τόνοι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει στο ζήτημα της «κάλυψης» του συλλαλητηρίου, ζητώντας να εκφραστεί εκ μέρους της Επιτροπής «ομόφωνη καταδίκη για την «αποσιώπηση» του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από την ΕΡΤ 3».

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Κυριαζίδης, λέγοντας πως αποσιωπήθηκε ένα τεράστιας σημασίας παγκόσμιο γεγονός, ενώ και ο Σ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Είδαμε πολλές φορές στην ΕΡΤ να διακόπτει το πρόγραμμά της για να μεταδώσει διαδήλωση 40 αναρχικών».

«Δεν έχω δει να μεταδίδονται live συλλαλητήρια» είπε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρολιάκος, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αλ. Τριανταφυλλίδης, παρέπεμψε τους βουλευτές να απευθυνθούν στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Θυμίζουμε ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη,  σε επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Λεοντή και τον εντεταλμένο σύμβουλο, υπεύθυνο του τομέα Ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα, εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για την ελλιπέστατη κάλυψη του συλλαλητηρίου» από την κρατική τηλεόραση.  Στην επικοινωνία που είχαν, η κ. Σπυράκη επισήμανε «την ολιγωρία της δημόσιας τηλεόρασης» και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής, ότι «την ώρα της συγκέντρωσης, η ΕΡΤ3 προέβαλλε την εκπομπή 'Κυριακή στο Χωριό'».

Έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση προστίθεται σε όσους εξαπολύουν τα πυρά τους κατά της δημόσιας τηλεόρασης η οποία, ωστόσο, «έπαιξε» ως πρώτη είδηση στο κεντρικό δελτίο το συλλαλητήριο, με χρόνο προβολής λίγο περισσότερο από 10 λεπτά, για την ακρίβεια 10 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. 

Ένα συλλαλητήριο το οποίο, καπηλεύτηκαν ακροδεξιά στοιχεία φανατισμού με αισθητή την παρουσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ενώ, στο περιθώριο της συγκέντρωσης σημειώθηκε ο εμπρησμός της κατάληψης "Libertatia".  Επίθεση στην ΕΡΤ, εξαπέλυσαν και δημοσιογράφοι του «φιλελεύθερου χώρου», λες και η δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε να κάνει live αναμετάδοση των μισαλλόδοξων κηρυγμάτων του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου ο οποίος κραύγαζε «ζήτω ο στρατός» ή ταύτιζε τη βροχή με το... «δάκρυ της Παναγιάς». 

«Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια»

Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισήμανε τη Δευτέρα τα εξής:

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί  και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

ΠΟΣΠΕΡΤ: Και η ΝΔ…το βιολί της

Ανακοίνωση για τη νέα επίθεση της ΝΔ στην ΕΡΤ εξέδωσε την ίδια ημέρα και το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡ τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση  προσπαθεί «να απαξιώσει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της, βέβαια χωρίς αποτέλεσμα». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η γνωστή ΝΔ μέσα στην αντιπολιτευτική της απελπισία και την πολιτική της ανεπάρκεια ξιφούλκησε πάλι εναντίον της ΕΡΤ για ένα ανθρώπινο λάθος και μια παράληψη που προερχόταν από το ΑΠΕ και αναπαρήχθη από τηλεοπτικούς σταθμούς και σάϊτ μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ.

Η ηγεσία της ΝΔ όπως κάνει σε καθημερινή βάση, επιτίθεται χυδαία και για ασήμαντους λόγους στην ΕΡΤ και στους εργαζόμενούς της κάνοντας την τρίχα τριχιά, προσπαθώντας να απαξιώσει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της, βέβαια χωρίς αποτέλεσμα.  

Οι θιασώτες του μαύρου δεν μπορούν να χωνέψουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ελλείψει πολιτικού λόγου και προγράμματος επιδίδονται σε έναν πόλεμο μηδενισμού και συκοφαντίας.

Όσο για τους συναδέλφους μας που στοχοποιούνται από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία δηλώνουμε ότι αποτελεί τίτλο τιμής.

Όπως τίτλος τιμής είναι για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η αποδεδειγμένα αταλάντευτη και αγωνιστική στάση μας απέναντι στον φασισμό, στην μισαλλοδοξία και τον διχασμό.

Είμαστε δίπλα και μαζί τους και όλοι μαζί… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)