to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 21.07.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εκθέτει την Κεραμέως για τις πανελλήνιες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κατήργησε το 2020 τα μαθήματα ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου ενώ αυτά συνεχίζουν να είναι μαθήματα πανελλήνιων εξετάσεων»


Παντελώς έκθετη παραμένει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως καταγγέλλεται, το ότι αριστούχοι μαθητές μένουν εκτός πανεπιστημιακών σχολών είναι η ίδια, που κατήργησε τα ειδικά μαθήματα, όπως αυτό του σχεδίου.

«Η αιτία που χάνουν αριστούχοι κατά τα άλλα μαθητές, το δικαίωμα εισαγωγής λόγω του σχεδίου σε πανεπιστημιακές σχολές που το σχέδιο είναι αναγκαία προϋπόθεση είναι η κατάργηση της διδασκαλίας της τέχνης στο Λύκειο από την υπουργό Παιδείας το 2020» καταγγέλλει Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE).

«Το Υπουργείο Παιδείας αφήνει εκτός σχολών χιλιάδες παιδιά ηθελημένα και εκ προμελέτης» υπογραμμίζει, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η Νίκη Κεραμέως «κατήργησε το 2020 τα μαθήματα ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου σε όλα τα λύκεια της χώρας και ενώ αυτά συνεχίζουν να είναι μαθήματα πανελλήνιων εξετάσεων».

«Η ύπαρξη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) επιβεβαιώνει την σημαντικότητα των ειδικών μαθημάτων, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου για πολλά ΑΕΙ και τις καλλιτεχνικές σχολές» σημειώνουν με νόημα.

«Παρόλα αυτά η Υπουργός Παιδείας διατηρεί μία καθ΄ όλα αντιφατική στάση. Καταργεί το 2020 την διδασκαλία των δύο αυτών πανελληνίως 0000014298εξεταζόμενων μαθημάτων Τέχνης στα δημόσια σχολεία, αλλά ταυτόχρονα θεσπίζει με το νέο σχέδιο νόμου Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αριστούχοι αλλά εντελώς απροετοίμαστοι μαθητές» εξηγεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE).

Το Επιμελητήριο, καλεί την Υπουργό Παιδείας άμεσα να «θεραπεύσει» το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, για τους μαθητές που απευθύνονται σε σχετικές με την Τέχνη Σχολές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)