to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 08.05.2017

Αθλητισμός

Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος, στις 14 Μαΐου ξεκινάνε τα playoff

Οι εκκρεμότητες τελείωσαν, τουλάχιστον όσον αφορά τη φετινή σεζόν, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει και τυπικά το 44ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του.


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, επικυρώθηκε η βαθμολογία των θέσεων 1-5 για το πρωτάθλημα 2016/17 κι έτσι ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρώτη θέση, ενώ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος ετοιμάζονται για την άμεση έναρξη των play off.  Αυτό σημαίνει πως το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από τον Ολυμπιακό για το ματς με τον Πλατανιά, αφορά πλέον την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

***************************

Αναλυτικά το πρόγραμμα των play off


1η αγωνιστική – 14 Μαΐου 
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 

2η αγωνιστική – 17 Μαΐου 
ΑΕΚ - Πανιώνιος 
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 

3η αγωνιστική – 21 Μαΐου 
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 

4η αγωνιστική – 24 Μαΐου 
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 

5η αγωνιστική – 28 Μαΐου 
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 

6η αγωνιστική – 31 Μαΐου 
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 
Πανιώνιος – ΑΕΚ 

Η βαθμολογία στα πλέι οφ 

ΠΑΟΚ 2 β. 
Παναθηναϊκός 1 β. 
ΑΕΚ 0 β. 
Πανιώνιος 0 β.

***************************

Νωρίτερα, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ μετά την έφεση που άσκησαν η ποινή μειώθηκε σε μία αγωνιστική κεκλεισμένων και 95.000. Θυμίζουμε πως για την συγκεκριμένη απόφαση, έφεση είχε ασκήσει και ο ΠΑΟΚ ζητώντας την αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα στερηθούν τους οπαδούς τους για ακόμη μία αγωνιστική. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε ποινή αποκλεισμού της έδρας του Ολυμπιακού για μία αγωνιστική και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντεστό στον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, τιμώρησε τον Γάλλο αθλητικό διευθυντή της πειραϊκής ομάδας με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 15 μήνες, ενώ επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ στην ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον ίδιο αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και ο Μοντεστό αναμένεται να καταθέσουν έφεση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, εφόσον ισχύσει η τιμωρία, θα ξεκινήσει τη νέα περίοδο με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, καθώς έχει ήδη τιμωρηθεί και για τον πρώτο αγώνα με την Ένωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)