to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 31.03.2020

πηγή: tvxs.gr

Κοινωνία

Επικίνδυνες ουρές και ταλαιπωρία των πολιτών στις τράπεζες (βίντεο)

Ανησυχητικές εικόνες εν μέσω πανδημίας


Τεράστιες ουρές από ηλικιωμένους - κυρίως - πολίτες σχηματίστηκαν το πρωί της Τρίτης 31/3/20 στις τράπεζες.

Πρόκειται για καταληκτική ημερομηνία για πληρωμές σε ρυθμίσεις, σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία κάτι που ανάγκασε πολλούς να οδηγηθούν στα τραπεζικά καταστήματα, καθώς είτε αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την εργασία τους μέσω διαδικτύου, είτε απαιτείται η αυτοπρόσωπη φυσική παρουσία τους.

Ουρές σχηματίστηκαν και στα ΑΤΜ αφού πολλοί ηλικιωμένοι ήθελαν να πάρουν τις συντάξεις τους.

Ο κίνδυνος από το συνωστισμό, εν μέσω της επιδημίας, χωρίς μάλιστα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας (μάσκες ως γνωστών δεν υπάρχουν) προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και οργή στους πολίτες, που στέκονταν για ώρες έξω από τις τράπεζες.

Ο εκνευρισμός εντάθηκε και από το γεγονός ότι πολλοί οδηγούνται στις τράπεζες για να καταβάλουν οφειλές, την ώρα που τα έσοδά τους έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί με το lock down. Οι δε παρατηρήσεις από ορισμένους δημοσιογράφους προκάλεσαν περαιτέρω ένταση, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ακολουθεί.

«Θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο ελέγχων μετακίνησης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι" επισήμανε ότι «υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα με τις ουρές στις τράπεζες το τελευταίο διήμερο και υπενθύμισε ότι υπάρχει 10ήμερη αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια τόσο μαζική πανδημία, που δημιουργεί την ανάγκη σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να τρέξει ταυτόχρονα στο νοσοκομείο», τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανέφερε ότι «σε εμάς επαφίεται αυτό το καλό αποτέλεσμα να συνεχιστεί ώστε να έχουμε μια συλλογική νίκη» και προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων μόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων υπερβολικής διόγκωσης του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι με αυστηρότερους ελέγχους όπως και προσπάθεια στην κατεύθυνση του να γίνονται συντεταγμένα οι βασικές μετακινήσεις.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το έντυπο για τις έξι επιλογές που έχει, τρεις φορές την ημέρα. Συνδυάζουμε την έξοδο μας για το σουπερμάρκετ, το φαρμακείο, τον φούρνο της γειτονιά μας και γυρίζουμε σπίτι μας. Αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα αυτή τη στιγμή. Και στο έντυπο και στο 13033 υπήρξε μια κατάχρηση από τους λίγους. Οι πιο πολλοί συμμορφώνονται ευλαβικά. Αλλά και αυτοί οι λίγοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γι' αυτό θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο αυτό» (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)