to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επικίνδυνες οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα δημαρχοκεντρικά μοντέλα για το δήμο μας

Οι δημότες έχουν το δικαίωμα να ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στην πόλη τους. Ποια έργα δεν προχωρούν και γιατί. Γιατί κάθε τι στην Άρτα είναι δημόσια περιουσία. Ανήκει σε όλους του Αρτινούς


Ως δημότης αλλά και κυρίως ως άνθρωπος που αγαπώ και πονώ τον τόπο τούτο, που τόσες υποσχέσεις και κοροϊδία έχει «καταπιεί», με εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για τα έργα που είχαν δρομολογηθεί στην Άρτα και κινδυνεύουν να χάσουν την χρηματοδότηση, εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής του Χρήστου Τσιρογιάννη.


Οι δημότες έχουν το δικαίωμα να ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στην πόλη τους. Ποια έργα δεν προχωρούν και γιατί. Γιατί κάθε τι στην Άρτα είναι δημόσια περιουσία. Ανήκει σε όλους του Αρτινούς.
Ξενία:

-Ισχύει κύριε δήμαρχε ότι το Ξενίας κινδυνεύει να χάσει την χρηματοδότηση αναπαλαίωσης, σε περίπτωση νέας απόφασης του ΔΣ για αλλαγή χρήσης; Στο βωμό δηλαδή των μυστικών συμφωνιών με φίλους σας, πάτε να πετάξετε στα σκουπίδια την 100% χρηματοδότηση των 2,5 εκατ ευρώ που εξασφαλίσαμε με αγώνες από το ΕΣΠΑ.
Να θυμίσουμε πως ο δήμος Αρταίων υπέβαλλε πρόσκληση με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας » που υπέβαλε ο δήμος Αρταίων και εγκρίθηκε, δινόταν η δυνατότητα χρηματοδότησης και για την αποκατάσταση του κτιρίου προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα. Στην περίπτωση όμως αυτή και με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς (θέματα κρατικών ενισχύσεων) η χρηματοδότηση θα ανερχόταν στο 35% και το υπόλοιπο ποσό έπρεπε να καλυφθεί από τον Δήμο (ίδιοι πόροι ή / και δάνειο).

Χαμηλή βαθμολογία στις προτάσεις του δήμου για υποβολή στο ΕΣΠA

Ισχύει κύριε δήμαρχε, ότι εξαιτίας της χαμηλής βαθμολογίας που έλαβαν πολλές από τις προτάσεις που υπέβαλλε προς χρηματοδότηση ο δήμος Αρταίων, έμειναν αρχικά εκτός χρηματοδότησης; Και ότι για την εκ νέου ένταξή τους χρειάστηκε να αυξηθεί ο αρχικός προϋπολογισμός των προσκλήσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, ια να επιτευχθεί η χρηματοδότηση και του δήμου μας;
Κολυμβητήριο Άρτα.

Συγκεκριμένα, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Άρτας, η αρχική σας πρόταση, έλαβε χαμηλή βαθμολογία, κατατάσσοντας το έργο στην 32η θέση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αρχικού προϋπολογισμού, πάντα με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί την ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Έπρεπε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός κατά 60εκατ ευρώ για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.
Εκτός και η προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης και ελέγχου διαρροών.

Άλλο ένα έργο που εξαιτίας της αρχικής χαμηλής βαθμολογίας έμεινε εκτός. Συγκεκριμένα στην 36η θέση. Κατόπιν αύξησης του προϋπολογισμού στα 88 εκατ ευρώ εξασφαλίστηκε εν τέλει η χρηματοδότησή του.

Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας

Η πρόταση του δήμου έλαβε την 5η θέση στη βαθμολογία για την συγκεκριμένη κατηγορία περιφερειών. Και αυτό το έργο με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό έμεινε εκτός. Έπρεπε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στα 16 εκατ ευρώ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, για να μη χαθεί και αυτό το τόσο σημαντικό για την Άρτα έργο.
Ισχύει ακόμη κύριε Δήμαρχε, ότι ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για έναν αριθμό έργων, αυτά δεν έχουν ακόμη προχωρήσει; Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό και στερείται η Άρτα ό,τι της ανήκει;

Τί ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι

Οι αρμόδιοι ισχυρίστηκαν κατά καιρούς σε διάφορες προφορικές συζητήσεις, ότι ο δήμος δεν έχει προχωρήσει σε δημοπρατήσεις καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων.
Ποια είναι η αλήθεια:
Εδώ θα πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια. Όταν ένα έργο εγκρίνεται για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το επόμενο βήμα είναι η υποβολή των τευχών δημοπράτησης από τον δήμο προς τις Ειδικές Υπηρεσίες ΕΣΠΑ για σύμφωνη γνώμη. Οι Ειδικές Υπηρεσίες ελέγχουν τα τεύχη (π.χ για φωτογραφικές διατάξεις) και αφού δώσουν σύμφωνη γνώμη τότε ο δήμος μπορεί να προχωρήσει στην δημοπράτηση. Άρα ούτε αυτός ο ισχυρισμός ας ευσταθεί. Ο κόσμος της Άρτας δεν είναι κουτός. Έχει ήδη καταλάβει.

Ο δήμος Αρταίων έχει καταγράψει πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανταπόκρισης για την ενεργοποίηση των έργων καθώς για μια πληθώρα έργων ΔΕΝ έχει υποβάλει τα τεύχη δημοπράτησης για έλεγχο.

Ποιά έργα είναι αυτά;

Η χρηματοδότηση του Ιστορικού Δημαρχείο Άρτας.
Ο Δήμος δεν έχει υποβάλει τεύχη δημοπράτησης στην Ειδική Υπηρεσία για σύμφωνη γνώμη και παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα ως προς την υλοποίηση και κίνδυνο απένταξης. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο για το ΕΣΠΑ κάθε έργο που εγκρίνεται προς χρηματοδότηση θα πρέπει να συμβιοσιοποιείται μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται το έργο απεντάσσεται η ακόμη χάνεται η χρηματοδότηση.

Η χρηματοδότηση του ΞΕΝΙΑ.

Ούτε εδώ έχουν υποβληθεί τα τεύχη δημοπράτησης στην Ειδική Υπηρεσία για σύμφωνη γνώμη.
Η χρηματοδότηση για προμήθεια εξοπλισμού Εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ σε παραλίες. Ούτε και για αυτό το έργο έχουν υποβληθεί τεύχη δημοπράτησης στην Ειδική Υπηρεσία για σύμφωνη γνώμη. Ο δήμος Αλίμου που συμμετείχε στην ίδια πρόσκληση προχθές εγκαινίασε την υποδομή σε παραλία. Που θα πει ότι ήδη δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και παρέδωσε το έργο έτοιμο στους πολίτες.

Αδιαφορία ή ανικανότητα;

Άραγε ποιο από τα χαρακτηριστικά που σας διακρίνουν κύριε δήμαρχε είναι πιο βαρύ; Η ανικανότητα ή η αδιαφορία; Εμείς θα απαντήσουμε και τα δύο.
Οι παραπάνω λόγοι είναι υπεραρκετοί για να μπει επιτέλους ένα τέλος και στην ανικανότητα και στην αδιαφορία.

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές γυρνάμε αλλού τον προσανατολισμό της σκέψης κα της απόφασης. Στρίβουμε τιμόνι αριστερά. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τη θέληση.

Η κυβέρνηση στήριξε την Άρτα

Με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα, έχει μία αξία να αναφέρουμε τη σημαντική βοήθεια της κυβέρνησης προς το νομό μας αλλά και το δήμο. Η ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών καθώς και της Ιόνιας Οδού- έργα επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-η Άρτα ήρθε πιο κοντά στην πρωτεύουσα. Πλέον σε τρεις περίπου ώρες βρίσκεται κανείς στην Αθήνα.
Εξαιρετικής σημασίας η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα. Ένα αίτημα 40 ετών, που παίρνει σάρκα και οστά με τη συμβολή αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα η Άρτα έχει και δύο τμήματα, καθώς και την ανωτατοποίηση του ΤΕΙ με άλλα δύο τμήματα, μέρος του Πανεπιστημίου της Ηπείρου. Η Άρτα πια συμπεριλαμβάνεται στις φοιτητουπόλεις της χώρας μας και οφείλει να προσφέρει υπηρεσίες και να στηρίξει τα παιδιά της.

Ψηφίζουμε Δημοτική Αναγέννηση
Ψηφίζουμε Δημοτική Αναγέννηση.
Ψηφίζουμε Τζένη Ταπρατντζή και Αγλαΐα Νάτσικα. Για να ξεκολλήσουμε επιτέλους από το τέλμα.
Για την Άρτα που μας αξίζει.

tags: Άρτα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)