to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 03.06.2013

Πολιτική

Επικίνδυνα «δημοσιογραφικά» παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων της Πόλης

Του Πέτρου Κατσάκου


Για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και επικίνδυνη έλλειψη υπευθυνότητας κατηγορεί η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ. Με μηνύματα και ανακοινώσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης διαψεύδουν τα όσα έχουν δει το φως δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και αφορούν σε υποτιθέμενες επιθέσεις κατά του Προξενείου αλλά και πογκρόμ εις βάρος των ομογενών.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση τονίζουν πως «Ελλαδικά ΜΜΕ, παραφράζοντας και δημιουργώντας σοβαρό κλίμα σε σχέση με την ασφάλεια της Ομογένειας όσο και των Προξενικών αρχών στη χώρα, δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις - με ότι και εάν αυτό συνεπάγεται για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω αλλά και την στάση αναμονής που υπάρχει γενικά από όλους εδώ».

Σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο από «υπερ-πατριωτικά» sites κάνουν λόγο ακόμη και για επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στο Ελληνικό Προξενείο. Η διάψευση έρχεται και πάλι από τους ίδιους τους ομογενείς που τονίζουν: «Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη διαθέτει δυο κτίρια: το πρώτο στην οδό Τουρνατσιμπασι σοκακ, και το δευτερο στην μεγάλη οδό του Πέραν γνωστόν σαν Σισμανόγλειο Μέγαρο (İstiklal Caddesi No60) όπως και το Γαλλικό Προξενείο αριθμού Istıklal Caddesi No2) έχουν υποστεί φθορές λόγω των διαδηλώσεων και όχι βανδαλισμούς, επίθεση με μολότωφ ή άλλες ενέργειες που να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη εικόνα των κτηρίων είτε στατική είτε λειτουργική».

Κατηγορηματική είναι όμως η διάψευση και για τα υποτιθέμενα πογκρόμ εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης:

«Πολλά Ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, σελίδες δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις περί πογκρόμ εναντίων των Ελλήνων της Πόλης καθώς και ειδήσεις για επιθέσεις σε σχολεία, Προξενείο και σε ιδιώτες.

Στην Τουρκία αυτές τις μέρες υπάρχει η ελευθερία έκφρασης, κάτι που αναγνώρισε και η ίδια η κυβέρνηση, αφού δέχεται πλέον πως έγιναν λάθη απο την Αστυνομία και απο την ίδια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όταν αναπαράγουμε μια είδηση με υλικό που μας αποστέλλεται την προβάλουμε για να δείξουμε την εικόνα και όχι για να φανατίσουμε ή να δημιουργήσουμε κλίμα το οποίο είναι σε λάθος κατεύθυνση. Παρακαλούμε για την αναγνώριση των λαθών και την σωστή διατύπωση των ειδήσεων». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)