to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:44 | 16.10.2019

Πολιτική

Επικίνδυνα ανιστόρητος Μητσοτάκης: «Εισβολείς» οι πρόσφυγες όπως οι ...Πέρσες στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ο πρωθυπουργός, σε μια επετειακή εκδήλωση για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, βρήκε ευκαιρία να υιοθετήσει την ακροδεξιά φρασεολογία περί προσφύγων-εισβολέων, μιλώντας για «κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες» (!). Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο...


Σε μία άνευ προηγουμένη δήλωση, που παραπέμπει ευθέως στη ρητορική που χρησιμοποιούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής,  προέβη από το βήμα επετειακής εκδήλωσης για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «εισβολείς» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας αυτολεξεί: «Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες» (!). Κι αυτό αφού προηγουμένως μας είχε πει βαρύγδουπα πως «η επέτειος, συνεπώς, που σε λίγο θα γιορτάζουμε δεν αφορά απλώς ένα ιστορικό γεγονός που ανήκει στην μακρά ελληνική παράδοση. Αλλά μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πορεία της ανθρωπότητας».

Το σχετικό απόσπασμα στο 9'55''

Ο αρχηγός της ΝΔ προέβη σε έναν άκρως ανιστόρητο κι επικίνδυνο παραλληλισμό, αφού σύγκρινε τους Περσικούς πολέμους με το προσφυγικό φαινόμενο. Κι όλα αυτά, πάντα με προφίλ «κεντρώο»... Αναμένουμε με αγωνία τι θα πει για τη Μάχη των Θερμοπυλών που εντάσσεται στον ίδιο επετειακό κύκλο...

Γ. Ψυχογιός: Ντροπιάζουν τη χώρα και την ιστορία της οι ακροδεξιές δηλώσεις Μητσοτάκη

Δήλωση για τις ακροδεξιάς κοπής δηλώσεις του πρωθυπουργού πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 17/10 ο Γιώργος Ψυχογιός, αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική:

«Ανιστόρητες, επικίνδυνες και ακροδεξιές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, αφιερωμένες στον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τους χρυσαυγίτες που ψήφισαν τη ΝΔ.

Οι πρωτόγνωρες αυτές δηλώσεις που έρχονται σε συνέχεια της υπεράσπισης του Ellis Island των αρχών του 20ου αιώνα, ντροπιάζουν τη χώρα και την ιστορία της, την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)