to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 19.08.2013

Διεθνή

Επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας: «Η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες»

Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή ενδεχομένως να διαρκέσει για «δεκαετίες» ακόμη, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ, καθώς άλλοι 25 Αιγύπτιοι αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο κατά την πιο αιματηρή επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης στην ιστορία της χώρας.


«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Μέση Ανατολή είναι τα σημαντικότερα γεγονότα στον 21ο αιώνα έως σήμερα, κατά πολύ σπουδαιότερα από την χρηματοοικονομική κρίση που διανύουμε σήμερα και τις συνέπειές της στον επιχειρηματικό κόσμο», υποστήριξε ο Χέιγκ, μιλώντας στη ραδιοφωνία του BBC.

«Φρονώ πως θα απαιτηθούν χρόνια, ίσως και δεκαετίες, για να τελειώσει και στο εξής θα πρέπει να υποστηρίξουμε σαφώς τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και να ενθαρρύνουμε τον διάλογο. Θα υπάρξουν πολλές αντιξοότητες, και δεν θα πρέπει αυτές να μας εκπλήξουν όταν θα συμβούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο «είναι πολύ ζοφερή» συνέχισε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας «κακό οιωνό» την παραίτηση, στις 14 Αυγούστου του Νομπελίστα ειρήνης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι από τη θέση του μεταβατικού αντιπρόεδρου της χώρας.

Εντούτοις, «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθώ την ιδέα πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», επέμεινε ο Χέιγκ, προσθέτοντας πως «μπορεί μεν η επιρροή μας να είναι περιορισμένη», πλην όμως «οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλλίτερο για να προωθήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πολιτικό διάλογο και να εμπιστευθούμε την πλειονότητα των Αιγυπτίων που απλώς επιθυμούν μία σταθερή και ειρηνική χώρα».

Πηγή: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)