to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 15.02.2021

Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για αξιοποίηση στον ΕΦΚΑ άνεργων νέων επιστημόνων

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και διά στόματος του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου, έγινε πλέον σαφές πως η κυβέρνηση μπορεί αλλά δεν θέλει.


Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μου στη Βουλή ο υφυπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε στο τέλος της ομιλίας του πως το υπουργείο μπορεί και νομιμοποιείται να επαναπροσλάβει τους άνεργους πτυχιούχους  από το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που έχουν εργαστεί ήδη στον e- ΕΦΚΑ για να συνδράμουν ουσιαστικά στη διαδικασία απονομής των συντάξεων, αλλά δεν θέλει.

Μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία εξέτασης των 360.000 εκκρεμών συντάξεων με την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων αλλά επιλέγει σε πρώτη φάση την επαναφορά στην εργασία συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.
Επιλέγει ακριβοπληρωμένους μάνατζερ και συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες, αντί να αξιοποιήσει και μάλιστα άμεσα  την τεχνογνωσία των νέων επιστημόνων που όσο εργάζονταν αύξησαν κατά 31% την απόδοση του ΕΦΚΑ στο θέμα της απονομής των συντάξεων.

Κατατίθεται και έρχεται προς ψήφιση η τροπολογία για το χαρτζιλίκι προς τους συνταξιούχους με το επίπλαστο δίλημμα «αυτό ή τίποτα».
Όσοι περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους γίνονται όμηροι μίας εκλογικής λογικής που λέει «πάρτε τώρα το χαρτζιλίκι των 380 ευρώ και όταν έρθουν οι εκλογές θα ανοίξουμε το πουγκί των δημοσιονομικών και θα σας δώσουμε τις συντάξεις».  

Καλό θα ήταν το υπουργείο να μην εμπιστεύεται τα σημειώματα του ανεκδιήγητου Προέδρου του ΟΑΣΘ, που μόλις χθες απευθύνθηκε με απαξιωτικό τρόπο στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, λέγοντας τους  «δουλέψτε για να δικαιολογήσετε τα χρήματα που παίρνετε».

Και  τα λέει αυτά η διοίκηση που σκορπά τα λεφτά του ΟΑΣΘ δεξιά κυρίως σε επικοινωνία, διαφημιστικές εταιρίες και «καλούς» φίλους.
Μία διοίκηση που ανέθεσε σε διαφημιστική εταιρία έργο ύψους 75.000 ευρώ για τη χάραξη στρατηγικής.

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)