to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επίκαιρη ερώτηση Σ. Φάμελλου: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ για το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ

Την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το διαρκώς αυξανόμενο έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ αναδεικνύει ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα.


Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019, και πολύ πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, υπήρχαν εκτιμήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ότι η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ θα οδηγούσε σε απώλεια 200 εκατ. ευρώ εσόδων για τον ΕΛΑΠΕ. Επιπλέον, σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης αναλογιστικής μελέτης του Συνδέσμου Παραγωγής Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, και χωρίς τις συνθήκες COVID-19, οδηγούσε σε σωρευτικό έλλειμμα 61 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, χωρίς να συνυπολογίζεται και το θεσμοθετημένο «μαξιλάρι» των 70 εκατ. ευρώ, που θα έπρεπε να διατηρείται.

Ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι οι επιλογές της τάχατες «φιλελεύθερης» και «πράσινης» κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δημιουργούν μεγάλο κλίμα αναξιοπιστίας σχετικά με τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, με αποτέλεσμα να απειλείται η ενεργειακή μετάβαση της χώρας, αλλά και οδηγούν σε άδικες επιλογές. Για αυτούς τους λόγους, ερωτάται ο Υπουργός ΠΕΝ πώς σκοπεύει να καλύψει την τρύπα που δημιούργησε ο ίδιος στον ΕΛΑΠΕ και πώς θα αναστρέψει το κλίμα αναξιοπιστίας που έχει ήδη δημιουργήσει σε σχέση με νέες επενδύσεις ΑΠΕ;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)