to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 25.09.2020

Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση Μ. Τζούφη: Άμεση στελεχιακή υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την άμεση στελεχιακή υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητά με επίκαιρη ερώτηση της η βουλευτής Ιωαννίνων και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Μερόπη Τζούφη.


Με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε η κατανομή των θέσεων για πρόσληψη μόνιμων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Το σύνολο των θέσεων είναι 205 και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προβλέπονται 16.
Ωστόσο, οι εν λόγω θέσεις καλύπτουν μόνον κατά το 50% τα κενά που καταγράφονται λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Σημειώνεται πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αιτήθηκε 38 θέσεις μελών ΔΕΠ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό των παλιών και των νέων τμημάτων.

Τονίζεται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση 68 θέσεων ΔΕΠ, ενώ 15 επιπλέον διατέθηκαν στην Ιατρική Σχολή από το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, η κατανομή του ΥΠΑΙΘ δεν υπακούει στο θεσμοθετημένο κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις, επιτείνοντας την υποστελέχωση των ελληνικών πανεπιστημίων.
Επιπρόσθετα, σημαντικά κενά καταγράφονται σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του ιδρύματος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.
Αδικαιολόγητη είναι επίσης, η καθυστέρηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στην τελική υπογραφή για την πρόσληψη μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται η αρμόδια κα. Υπουργός Παιδείας:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να υποστηριχθούν στελεχιακά (μέλη ΔΕΠ, διοικητικό προσωπικό) τα ΑΕΙ και συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων; Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα και σχετικός σχεδιασμός;
-Προτίθεται η κυβέρνηση να τηρήσει τον κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις των μελών ΔΕΠ, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)