to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιχείρηση σταματήστε τον ΣΥΡΙΖΑ…

Όταν οι μνημονιακοί εταίροι μιλούν, ξαφνικά, για απλή αναλογική


Υπάρχουν στιγμές που παρατηρείς τα διάφορα πολιτικά κοράκια, θιασώτες του πιο άγριου μονεταρισμού, να κράζουν για δημοκρατία και ισότητα και σου έρχεται πραγματικά να βάλεις τα γέλια… Να βάλεις τα γέλια, δηλαδή, με το θράσος και την πονηριά (μπορείς να το πεις και κουτοπονηρία) των εταίρων της αθλιότητας (συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που φτάνουν στο σημείο να κάνουν υποδείξεις δημοκρατίας και πολιτικού ήθους στην Αριστερά!

Ανακάλυψαν, λοιπόν, οι εραστές του Μνημονίου την καλπονοθευτική φύση του εκλογικού νόμου για το περιβόητο μπόνους των 50 εδρών… Ανακάλυψαν, δηλαδή, έναν «κακό και άδικο» εκλογικό νόμο που σημειωτέων οι ίδιοι έφεραν και ψήφισαν στην βουλή! Το θράσος τους, δηλαδή, είναι τέτοιο που μας κάνει να απορούμε πραγματικά πώς και δεν σκέφτηκαν να πουν πως ο νόμος αυτός ήταν ιδέα της Αριστεράς! Για όλα εξάλλου είναι ικανοί…

Και τι ζητούν τώρα από την Αριστερά; Να στηρίξει μια αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να δοθεί, λένε, ένα τέλος στην… αδικία! Λένε μάλιστα (κράζουν σαν κοράκια για την ακρίβεια) πως τώρα θα δούμε αν  η Αριστερά θέλει ακόμα την απλή αναλογική! 

Η απάντηση είναι απλή! Η Αριστερά ήθελε, θέλει και θα θέλει, πάντα, την αμεσότερη και δημοκρατικότερη εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, όπως αυτή εκφράζεται από την κοινωνία, στην Βουλή. Η Αριστερά είναι σύμφυτη με την έννοια της απλής αναλογικής. Μάλιστα θεωρεί ότι αυτό πρέπει να κατοχυρώνεται και Συνταγματικά χωρίς να αλλάζει κάθε φορά από τα κοράκια της πολιτικής εξουσίας, ανάλογα με το πολιτικό συμφέρον τους. Αυτό είναι βαθειά ριζωμένο στην πολιτική φύση της Αριστεράς και το ξέρουν καλά και οι πολιτικοί της αντίπαλοι! Όσο και να σκούζουν, λοιπόν, δεν πείθουν κανέναν…

Εδώ, όμως, πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα. Για πιο λόγο οι μνημονιακοί εταίροι κόπτονται, ξαφνικά, για την απλή αναλογική. Ένα εκλογικό σύστημα που μόνο τρόμο τους έφερνε λίγα χρόνια πριν; Αυτό είναι κάτι παραπάνω από φανερό: βλέπουν το πολιτικό τους τέλος να έρχεται μέσα από την άνοδο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Προσπαθούν δηλαδή, με κάθε τρόπο, να εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και παράλληλα να εδραιώσουν (να στηρίξουν) τους άθλιους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν τα τελευταία χρόνια!

Αν λοιπόν οι μνημονιακοί εταίροι, μαζί με τα υπεύθυνα – ανεύθυνα (ναι… αυτά που εμφανίζονται με αριστερό προσωπείο) σκαμνάκια τους, θέλουν να διορθώσουν την αδικία ενός καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, ας πάρουν πίσω όλους του μνημονιακούς νόμους που ψηφίστηκαν με αυτόν (γιατί βάση και της δικιάς τους λογικής είναι… νοθευμένοι) και η Αριστερά όχι μόνο θα πρέπει να στηρίξει την ψήφιση της απλής αναλογικής, αλλά θα πρέπει και να κάνει και τα πάντα ώστε να μπορέσει να την κατοχυρώσει και Συνταγματικά! 

Επειδή, όμως, ξέρουμε πως ο κυβερνητικός μνημονιακός συρφετός όχι μόνο δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο, αλλά, αντιθέτως, θα το πολεμήσει λυσσαλέα, η Αριστερά πρέπει να δεσμευτεί στην κοινωνία πως όταν έρθει στην κυβέρνηση και θα ακυρώσει όλα τα άθλια μνημονιακά ψηφίσματα (νόμους), μαζί μ’ αυτά, θα πρέπει να τελειώσει και τον άδικο – καλπονοθευτικό νόμο που έγινε βατήρας για την ψήφιση των καταστρεπτικών, για τον τόπο και την κοινωνία, μνημονίων! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)