to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 18.12.2019

Πολιτική

Βαφτίζουν «σκευωρία» και το Noor 1: Επιχείρηση λάσπης κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε το ΚΙΝΑΛ, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, διαδικασιών και νομοθεσίας. Tο ΚΙΝΑΛ κατέθεσε έγγραφο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από έρευνα που διεξάγεται στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! - Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής οδηγείται στον αυτοεξευτελισμό»


Ως γνωστόν, οι διαδικασίες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας είναι άκρως απόρρητες και δεν δικαιούται να έχει πρόσβαση ούτε η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Συνεπώς, με το έγγραφο που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, εκτίθεται όχι μόνο το ίδιο, αλλά και η πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου.

Στο έγγραφο αυτό, το ΚΙΝΑΛ ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου διεξάγει έρευνα σχετικά με την υπόθεση του Noor 1 και δηλώνει ότι κατέχει πληροφορίες περί εγγράφων που συγκεντρώνει τα οποία αφορούν τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Είναι προφανές πως μετά το φιάσκο της κατάθεσης Αγγελή, η οποία κατέρριψε τα περί σκευωρίας, το ΚΙΝΑΛ τελεί υπό καθεστώς πανικού, επιχειρώντας να συνδέσει τον πρώην αν. υπουργό με το πλοίο που μετέφερε ηρωίνη!

Δείτε το έγγραφο που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ:

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής οδηγείται στον αυτοεξευτελισμό

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για "αυτοεξευτελισμό" της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ τονίζουν ότι η κίνηση αυτή μαρτυρά ότι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι παραπάνω πηγές, μετά την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης σκευωρίας αντί του διεθνούς πραγματικού σκανδάλου της Νοβάρτις, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής οδηγείται πια στον αυτοεξευτελισμό επιχειρώντας να βαφτίσει ως «σκευωρία» και την υπόθεση του Noor 1 με τους τόνους ηρωίνης. Και προσθέτουν: Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζουν πως, με τα έως τώρα δεδομένα, ο «προστατευόμενος» μάρτυρας τους Μανιαδάκης αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων ενώ η κατάθεση του κ. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο με αντιφάσεις και παλινωδίες. Βέβαια κανείς τους ούτε είδε ούτε άκουσε εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού  κ. Παπαγγελόπουλου  ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το κατηγορητήριο της ΝΔ. Η χαριστική βολή ήρθε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης της ολομέλειας του συμβουλίου εφετών προς τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, σημειώνουν.

Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις η ηγεσία της ΝΔ και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα. Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους όχι όμως και την αυτογελοιοποίηση τους, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)