to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιδότηση ενοικίου για δύο χρόνια στους πληγέντες ιδιοκτήτες από το σεισμό στη Λέσβο

Στην επιδότηση ενοικίου για τους πληγέντες ιδιοκτήτες από τον σεισμό στη Λέσβο για μέχρι δύο χρόνια προχωρά η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή και υπογράφεται από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών.


Δικαιούχοι της επιδότησης είναι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των οποίων η μόνιμη κατοικία έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη για χρήση.  
 
Μάλιστα, μετά την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών θα καθοριστούν και τα μέτρα Στεγαστικής Συνδρομής, που αφορά την παροχή άτοκου δανείου για την ανέγερση κατοικιών.
 
Η χρονική διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται για τους ιδιοκτήτες στα δυο χρόνια ή μέχρι την αποκατάσταση του κτιρίου, ενώ για τους ενοικιαστές το βοήθημα ορίζεται στους 6 μήνες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και των τοπικών φορέων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου έχουν φθάσει ήδη τους 1.142.
 
Πιο συγκεκριμένα, από τις 26 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, διενεργήθηκαν συνολικά 1.142 δευτεροβάθμιοι έλεγχοι, συνυπολογιζόμενων και των 221 που έχουν διενεργηθεί στην περιοχή της Βρίσας από την πρώτη ημέρα ταυτόχρονα με τους πρωτοβάθμιους, από τους οποίους προκύπτει πως κατάλληλα για χρήση κρίθηκαν 267  κτίρια κρίθηκαν, κίτρινα, δηλαδή προσωρινά ακατάλληλα για χρήση, κρίθηκαν 622 κτίρια κρίθηκαν και 4 κτίρια κρίθηκαν επικίνδυνα για χρήση (κόκκινα).
 
Τέλος, για  28 κτίρια έχει συνταχθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνου Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ). Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΕΕΚ έχει εκδοθεί και για τα 221 ελεγχθέντα κτίσματα στη Βρίσα.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)