to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 25.07.2017

left

Πολιτική

#επιδομα_σφραγιδας: Δεν πέσαμε κι απ' τα σύννεφα!

Το «επίδομα σφραγίδας» που θα δώσει η Όλγα Γεροβασίλη στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι η πρώτη «fake» είδηση που αναπαράγουν ιστοσελίδες και στελέχη του «φιλελεύθερου» χώρου, στη μανιώδη προσπάθειά τους να λασπολογήσουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης


Γιατί άλλωστε να χάσουν πολύτιμο χρόνο για τη διασταύρωση μιας «είδησης» όταν μπορούν να κάνουν ακραία προπαγάνδα, μέχρι αυτή η «είδηση» να αποδειχθεί ψευδής ή πρoϊόν σάτιρας (όπως το «επίδομα σφραγίδας»); Τη διασταύρωση, άλλωστε, θα την έκανε ένας κανονικός δημοσιογράφος ή πολιτικό στέλεχος και όχι οι «δημοσιογράφοι» του «Πρώτου Θέματος» και του «iefimerida.gr» ή ο διδάξας του «τρόλινγκ» Αδ. Γεωργιάδης...

Έτσι, με αφορμή το «επίδομα σφραγίδας», αξίζει να θυμηθούμε μερικές από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις που (δεν) πέσαμε από τα σύννεφα με την αξιοπιστία όσων, οπαδών κατά τ' άλλα της «αριστείας», μετέτρεψαν ψευδείς ή σατιρικές «ειδήσεις» σε viral.

Ξεκινώντας από τον μετρ της γκάφας: Τον Ιούνιο του 2016, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δημοσίευμα από... τη σατυρική ιστοσελίδα «Το Κουλούρι», επιτέθηκε στον Ν. Φίλη επειδή, ως υπουργός Παιδείας τότε, σχεδίαζε να καταργήσει τα... φωνήεντα από την ελληνική γλώσσα!

Εδώ το σατιρικό δημοσίευμα που έκανε έξαλλο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ:

Λίγο νωρίτερα, τον Μάιο του 2016, στοχοποίησε τον τραγουδιστή Σπ. Γραμμένο ως τον «Πιτσιρίκο», με τον οποίο δεν έχει, φυσικά, καμία σχέση! «Είμαι ο Γραμμένος, δεν είμαι ο Πιτσιρίκος, αν και πολύ θα το ήθελα. Ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis, πρώην υπουργός και σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με στοχοποιεί και απειλείται η ζωή μου», έγραψε τότε στο facebook ο γνωστός καλλιτέχνης. 

un

Σε μία ακόμα γκάφα που έγινε «viral», τον Απρίλιο του 2017, ο Αδ. Γεωργιάδης έδωσε συγχαρητήρια στην Όλγα Κουτρουμπή για… λάθος θέση! Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θέλησε να δώσει τα συγχαρητήριά του στην Όλγα Κουτρουμπή για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Ως εδώ καλά, μόνο που η Όλγα Κουτρουμπή αλλού έγινε αντιπρόεδρος –και συγκεκριμένα στη ΜΚΟ European Union of Women - κι αλλού την «έστεψε» ο Άδωνις Γεωργιάδης!

 
Ο ΣΚΑΪ, αγαπημένος τηλεοπτικός σταθμός του αντιπροέδρου της ΝΔ λόγω του αντιαριστερού του ζήλου, διεκδικεί επίσης επάξια θέση στην κατηγορία των μεγάλων γκαφατζήδων. Σήμερα, μάλιστα, έσπευσε να δικαιολογήσει όσους διέδωσαν ως αληθή την είδηση για το «επίδομα σφραγίδας» αφού αυτά «συμβαίνουν» στο... επάρατο δημόσιο της τελευταίας σοβιετίας που λέγεται Ελλάδα του Τσίπρα:

Στην ιστοσελίδα του ίδιου ομίλου, ο οποίος έχει εργολαβικά αναλάβει την λασπολογία κατά της κυβέρνησης, κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, διαβάσαμε πρόσφατα για τη... «γκάφα» του Αλ. Τσίπρα ο οποίος δώρισε στον Κινέζο αξιωματούχο «μια ανορθόγραφη Οδύσσεια»:

Φωτογραφία της Anna Zabel.

Αυτό που δεν θυμήθηκε ο ΣΚΑΪ είναι ότι η "Οδύσεια" του Νίκου Καζαντζάκη, όμως, είναι εντελώς πρωτότυπο έργο, διαφορετικό και ανεξάρτητο από τη μετάφραση της Οδύσσειας τού Ομήρου. Η ΟΔΥΣΕΙΑ του Νίκου Καζαντζάκη αφηγείται τις περιπέτειες και τα ταξίδια του Οδυσσέα αφ' ότου επέστρεψε στην Ιθάκη, και μετά έφυγε ξανά, μέχρι τον θάνατό του στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό. Με ένα τηλέφωνο στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κάθεται πάνω από τη μονταζιέρα του ΣΚΑΪ, θα είχαν προστατευτεί από το ρεζίλεμα.

Οι οπαδοί της αριστείας, όπως αποδεικνύει και το σχόλιο του Π. Μανδραβέλη, δεν ορρωδούν προ ουδενός: Ακόμα και τις επικές τους γκάφες, επιχειρούν να τις μεταστρέψουν σε... επιχειρηματολογία υπέρ των θέσεών τους!

Ήταν ο ίδιος δημοσιογράφος ο οποίος πρόσφατα έγραψε ανερυθρίαστα ανακρίβειες σχετικά με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργο Χριστοφορίδη, αλλά και το κόστος του ταξιδιού της ελληνικής αποστολής στην Γαλλική Γουιάνα για την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3.

Από την κατηγορία των ΜΜΕ που, εθισμένα στην εντυπωσιοθηρία και την προπαγάνδα, διεκδικούν τα πρωτεία στα «fake news» δεν θα μπορούσε να λείπει το «Πρώτο Θέμα». Πριν μερικούς μήνες, έγραφε στην ιστοσελίδα του ότι «στα σχολικά βιβλία βαφτίζουν τα “Σκόπια” Μακεδονία και τον Εμφύλιο “επανάσταση”». Κίνητρο, όπως σημείωνε τότε ο Πολυμέρης Βόγλης, ήταν η διαστρέβλωση των προτάσεων και η συκοφάντηση του επικεφαλής της επιτροπής για τις αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας και η πρόκληση «εθνικού πανικού» ώστε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι προτεινόμενες αλλαγές απειλούν την εθνική ταυτότητα.

Στις αρχές του 2017, η Τ. Χριστοδουλοπούλου αναγκάστηκε να διαψεύσει κατηγορηματικά σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εν λόγω εφημερίδα (την Κυριακή 5/2) σύμφωνα με το οποίο φέρεται να είναι συγγενής κάποιου ανάδοχου σε μειοδοτικό διαγωνισμό για τα καφενεία της Βουλής, ζήτημα που αποτελούσε όρο αποκλεισμού για τους συμμετέχοντες. «Κανένας ανιψιός μου ή οποιουδήποτε άλλου βαθμού συγγενής μου δεν συμμετείχε στον συγκεκριμένο ή άλλον διαγωνισμό, που να έχει σχέση με τη Βουλή ή άλλη υπηρεσία του δημοσίου», τόνιζε η Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο ότι το Πρώτο Θέμα υιοθετεί πάντα την ατζέντα και την «γραμμή» της ΝΔ αναδεικνύοντας με πανομοιότυπο τρόπο τα ζητήματα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα «ρεπορτάζ» της εφημερίδας, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το οποίο ήταν ίδιο με το non paper της Νέας Δημοκρατίας! Μάλιστα, η εφημερίδα έκανε τόσο κακό copy-paste που αντέγραψε μέχρι και τα λάθη του δελτίου! (Σ.σ. 19 εκατομμύρια - "επενδυτικά σχήματα")...

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμηθούμε τη συντονισμένη αθλιότητα ΝΔ και ΜΜΕ η οποία ακολούθησε το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα, το καλοκαίρι του 2016. Τότε,οι πάσης φύσεως μονταζιέρες προσπάθησαν με δόλο και ανεπιτυχώς να τοποθετήσουν ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης στο φονικό ταχύπλοο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με 33 βουλευτές, ζητούσε «απαντήσεις» για την καθυστέρηση σύλληψης και για την ανανέωση του διπλώματος, το 2014, του προφυλακισμένου Θρ. Λυκουρέζου (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών»).

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)