to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 25.07.2017

Κοινωνία

Επίδομα λάσπης!

Τα... έγκυρα μέσα, η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», το protothema.gr, το eleftherostypos.gr, η Athens Voice Online, το iefimerida.gr και πλείστα άλλα αναπαρήγαγαν είδηση από το χιουμοριστικό «Βατράχι»...


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ την απάντηση του υπουργείου Διοικ. Ανασυγκρότησης για το «επίδομα σφραγίδας»Το σθένος του «Βηματοδότη» στην υπεράσπιση της fake είδησης για το «επίδομα σφραγίδας» καυτηριάζει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι «η παραπληροφόρηση και η πολιτική της φθοράς με fake news του είδους «μου είπε, άκουσα και με ενημέρωσαν» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει οριστικά από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου»

Την ανάγκη να αντιδράσουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στα fake news, ώστε να προστατευθεί η δεοντολογία και το επάγγελμα τους τόνισε σήμερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "news 247", η πρακτική της μετάδοσης ψευδών και προπαγανδιστικών ειδήσεων «βάλλει κατά της Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη», καθώς είναι διαφορετικό ζήτημα η κριτική και διαφορετικό η μετάδοση ψευδών ειδήσεων.

Αφορμή ήταν η αναπαραγωγή από πολλά μέσα -και έγκριτα- όπως είπε, μιας "δήθεν" είδησης από σατυρικό site ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν επίδομα σφραγίδας 50 ευρώ. «'Όλοι οι πρόθυμοι χωρίς να επεξεργαστούν την είδηση, χωρίς να ψάξουν από που προήλθε, χωρίς διασταύρωση έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι στόχος ήταν η κυβέρνηση, το Υπουργείο και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως σημείωσε, το πλέον ανησυχητικό ήταν πως, ενώ υπήρξεδιάψευση από το Υπουργείο και πολλά διαδικτυακά μέσα απέσυραν την "είδηση", εντούτοις υπήρξαν Μέσα Ενημέρωσης που «θεωρώντας ότι θα μπορούσε η είδηση να γίνει πραγματικότητα συνέχισαν να τη δημοσιεύουν μαζί με τη διάψευση».


 

Η υπόθεση #επιδομα_λασπης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το «Βατράχι», «σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή».

Το χιουμοριστικό σάιτ επικαλείται πηγές του υπουργείου και αναφέρει ότι «το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα»...

Τα... έγκυρα μέσα, η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», το protothema.gr, το eleftherostypos.gr, η Athens Voice Online, το iefimerida.gr και πλείστα άλλα έσπευσαν να αναπαραγάγουν την «είδηση», αναζητώντας για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση με κάθε μέσο... Γιατί όχι και με λάσπη!

Φωτογραφία της Μαρία Μπαλάφα.

Από κοντά και ο έγκριτος Βασίλης Χιώτης!


 

Και ο «Μr κολλαγόνο», Γιώργος Τσουκαλαδάκης!

tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)