to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 16.10.2013

Κοινωνία

Επίδειξη πυγμής από τα ΜΑΤ ενάντια σε εργαζόμενους

Θα οριστεί δικάσιμος για τους 13 συλληφθέντες της Εύβοιας


Ημερομηνία: 16/10/2013 08:12

Οι αστυνομικοί εκκένωσαν το κτίριο ενώ συνελήφθησαν 13 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο χώρο του κτιρίου.

- See more at: http://left.gr/news/epemvasi-ton-mat-stin-perifereia-eyvoias-kai-syllips...

Αστυνομικοί εκκένωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης το κτίριο της Περιφέρειας Εύβοιας και συνέλαβαν  13 εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο χώρο του κτιρίου. Οι συλληφθέντες αρχικά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας για να καταθέσουν, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον ορισμό τακτικής δικασίμου, την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοί τους πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους και καταδικάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Οι εργαζόμενοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργοστασίων «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική» είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια που έχουν διακόψει την παραγωγική τους δραστηριότητα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Εύβοιας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τη σύλληψη των 13 αγωνιζόμενων -εργαζόμενων - ανέργων της Εύβοιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε μία επίδειξη πυγμής και συνεργασίας οδήγησαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας αυτούς που ως χθες αναγνώριζαν το δίκιο του αγώνα τους.

Πέντε ημέρες μετά τη δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να παρουσιάσει άμεσα τις πρώτες προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος επιβίωσης που έχουν οι περισσότεροι από τους αγωνιζόμενους, που ούτε απολυμένοι είναι, ούτε ασφαλισμένοι, ούτε άνεργοι, η απάντηση ήρθε με τα ΜΑΤ.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων- ανέργων της Εύβοιας. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους.
Σ’ αυτούς ανήκει η απόφαση για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.»

Απεργία την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν τα σωματεία

24ωρη πανευβοική απεργία, την ερχόμενη εβδομάδα (σε ημερομηνία που θα καθοριστεί άμεσα), αποφάσισε η κοινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας από τα 5 σωματεία των εργοστασίων της περιοχής. Της συνέλευσης προηγήθηκεμαζική και μαχητική πορεία από το κτίριο της Αστυνομίας μέχρι το ΕΚ Χαλκίδας όπου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στον κατάμεστο από εργάτες χώρο, ενώ όπως κατήγγειλαν κατά την αποχώρησή τους από το Αστυνομικό Τμήμα οι 13 συλληφθέντες δέχτηκαν φραστικές «απειλητικού χαρακτήρα προειδοποιήσεις», να μην επιστρέψουν στο κτίριο της Περιφέρειας γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας» (πηγή: 902.gr).

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Ξημερώματα σήμερα διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο κτίριο της περιφέρειας στην Εύβοια συλλαμβάνοντας 13 εργαζόμενους, οι οποίοι μαζί με άλλους απολυμένους από τα εργοστάσια INTERKEM, τσιμέντων Χαλκίδας, NEOSET, SELMAN, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του εδώ και ένα μήνα. Διεκδικούν άμεσα καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται για πολλούς μήνες, αποζημιώσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά.



Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υλοποιεί την απαίτηση των εργοδοτών και προστατεύει τα συμφέροντά τους.



Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα (σσ έχουν αφεθεί ελεύθεροι), την καταβολή των μισθών και μεροκάματων που τους οφείλονται, των αποζημιώσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)