to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 23.03.2016

Κοινωνία

Επιδείνωση του καιρού σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη, αλλά και τις Πέμπτη και Παρασκευή, με θυελλώδεις νότιους ανέμους, βροχές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων


Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά του θυελλώδεις ανέμους έντασης 7 έως 9 Μποφόρ, οι οποίοι όμως θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ.

Επίσης προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες και να διαρκέσουν έως και τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής, 25 Μαρτίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σήμερα και αύριο Πέμπτη είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη.

Συμβουλές τις Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ, για επιδείνωση του καιρού από σήμερα, με θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Την Παρασκεύη 25 Μαρτίου, οι βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν όλη την ηπειρωτική χώρα κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακά από το απόγευμα θα επεκταθούν στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειο και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ΕΜΥ θα εκδίδει τακτά δελτία για την εξέλιξη του καιρού και το κοινό μπορεί να ενημερώνεται με περισσόερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της www.emy.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)