to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επί όνου ιπτάμενου

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ο γάιδαρος πετάει! Και τα σχέδια πτήσης του καθορίζουν διάφοροι τύποι που εμφορούνται από ανιδιοτελή εθνικόφρονα αισθήματα - δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, βουλευτές, υπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι. Και ο Συρίγος, βέβαια.


Το Πολυτεχνείο είναι μύθος. Η αποφυλάκιση του Λιγνάδη έγινε με νόμο Καλογήρου και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας διαθέτει πολυτελή βίλα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου στο Σούνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 μια χώρα να την πιεις στο ποτήρι και παρέδωσε μια χώρα ζουληγμένη στο πατητήρι. Ο Μητσοτάκης μάς έσωσε από τα Μνημόνια και είναι ηγέτης διεθνούς διαμετρήματος. Power pass = 600 ευρώ. Η Ελλάδα είναι από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας. Οι επαναπροωθήσεις είναι αντεθνικό παραμύθι. Η ενημέρωση χάρη στη Ν.Δ. είναι ο κήπος του καλού - όλα τα λουλούδια ανθίζουν.


Ολα αυτά και δέκα φορές τόσα πείθουν, όπως καταλάβατε, για το θαύμα: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ο γάιδαρος πετάει! Και τα σχέδια πτήσης του καθορίζουν διάφοροι τύποι που εμφορούνται από ανιδιοτελή εθνικόφρονα αισθήματα - δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, βουλευτές, υπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι. Και ο Συρίγος, βέβαια. Με καλές ή μέτριες σπουδές ο καθένας, αλλά όλοι τους με μεταπτυχιακά στο θέμα «ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά, το παχνί δεν τ' άρεσε, ήθελε αρχοντιά». Και η αρχοντιά, το φαγοπότι, η καλοπέραση, οι απευθείας αναθέσεις, τα Λιγναδικά, τα Νοβαρτικά, χωρίς ιπτάμενο γάιδαρο δεν πάνε. Ποτέ. Αυτό είναι δεμένο.

Εκαναν λοιπόν τον γάιδαρο να πετάει. Πετάει, βρε, επιμένουν, σε όσους ακόμα είναι δύσπιστοι, ή διαμαρτύρονται. Άμα το λέει ο Άρης των τετραπόδων, ο Ιωάννης των τριπόδων -αυτός έχασε ένα πόδι παλιότερα-, ο Γιώργος των πολυπόδων και ο Συρίγος των κεφαλοπόδων, πετάει. Κι όποιος λέει το αντίθετο είναι λαϊκιστής, συριζαίος, ανθέλληνας, ταραξίας. Είτε απλώνει πανό στην Καλαμάτα, είτε διαμαρτύρεται στο Ναύπλιο, είτε αγανακτεί στην Επίδαυρο, είτε επιμένει ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι γαμώ το κέρατό μου μύθος, θα παραδοθεί στη δομημένη σκέψη του Συρίγου. Τραγουδούσατε αντάρτικα τρώγοντας σουβλάκια. Άρα είστε μυθομανείς.

Μην τους δίνετε όμως και πολλή σημασία. Επί όνου ιπτάμενου προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις συνέπειες των έργων τους. Να συζητάμε τις ψεματάρες τους αντί να μας απασχολεί η μαύρη αλήθεια τους. Και δεν το ξέρουν οι έρμοι ότι εκτός από τον φανταστικό γάιδαρο που πετάει, υπάρχει και ο πραγματικός που κλωτσάει. Όταν τον ταΐζεις με διαγγέλματα και fuel pass...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)