to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 10.01.2018

Πολιτισμός

Επετειακή συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΜΕΤ), αφιερωμένη στον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος ΜΕΤ, Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, θα δοθεί σήμερα, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1-Αίθουσα Φίλων Μουσικής)


Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης και πριν από την έναρξή της, θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ). Τη συμφωνία θα υπογράψει εκ μέρους του ΠΑΜΑΚ ο πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, και από πλευράς του ΟΜΜΘ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικήτας Μυλόπουλος.
Τη συναυλία θα χαιρετίσει, με μήνυμά του, το οποίο θα αναγνωσθεί πριν από την εκδήλωση, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και πρώτος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος, Μίκης Θεοδωράκης. Το εστιασμένο στο έργο του μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, θα παρουσιάσουν αποκλειστικά μέλη του Τμήματος ΜΕΤ και είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού έργου διδασκόντων και διδασκομένων στα οργανικά και φωνητικά σύνολα κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2017-2018. Θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Πνευστών, τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής, η Ορχήστρα Εγχόρδων, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία.
Το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική άσκηση φοιτητών στο ΜΜΘ, καθώς και την αμοιβαία αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, χώρων, αιθουσών και εργαστηρίων, με σκοπό την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προετοιμασία και πλαισίωση παραστάσεων, συναυλιών, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων. Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία σε προγράμματα διά βίου μάθησης και προγράμματα εξειδίκευσης. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η έκδοση εκπτωτικής κάρτας, ώστε οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθούν με μικρότερο κόστος τις εκδηλώσεις του Μεγάρου, καθώς και η παραχώρηση δικαιώματος έκδοσης κάρτας δανεισμού στο όνομα του ΟΜΜΘ για χρήση της ηλεκτρονικής και έντυπης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.
Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται στην είσοδο του Μεγάρου, από τις 19:00 έως τις 21:00, το βράδυ της συναυλίας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)