to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 10.06.2015

Διεθνή

Επέστρεψαν στην πατρίδα οι σοροί των 16 Γερμανών μαθητών που σκοτώθηκαν στην τραγωδία της Germanwings

Οι σοροί των 16 Γερμανών μαθητών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρείας Germanwings τον Μάρτιο στις γαλλικές Άλπεις μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πόλη Χάλτερν αμ Ζε (δυτικά) όπου τα παιδιά πήγαιναν σχολείο.


Η αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από 16 λευκά και μαύρα οχήματα που μετέφεραν τις σορούς των μαθητών και των δύο καθηγητών τους, έφθασε στη μικρή πόλη της Ρηνανίας - Βόρειας Βεστφαλίας γύρω στις 16:40 τοπική ώρα.

Έχοντας μειώσει ταχύτητα, τα οχήματα πέρασαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα όπου τα παιδιά φοιτούσαν, όπου πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένων μαθητών λυκείου, είχαν συγκεντρωθεί και παρακολουθούσαν σιωπηλοί.

Πολλοί είχαν ξεσπάσει σε κλάματα και μερικοί έραιναν με λευκά τριαντάφυλλα τα οχήματα, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Οι σημαίες έξω από το ξενοδοχείο της πόλης κυμάτιζαν μεσίστιες.

Τα λείψανα των παιδιών και των καθηγητών τους μεταφέρθηκαν από το Ντίσελντορφ (δυτικά) όπου χθες το βράδυ έφθασαν 44 σοροί με ένα αεροσκάφος της εταιρείας Lufthansa, της θυγατρικής της Germanwings, προκειμένου να παραδοθούν στους συγγενείς τους.

Τα παιδιά έχασαν την ζωή τους την 24η Μαρτίου στο δυστύχημα και ενώ επέστρεφαν από την Ισπανία που είχαν επισκεφθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Την περασμένη εβδομάδα οι οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας είχαν στείλει μία επιστολή στη Lufthansa προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους λόγω της καθυστέρησης του επαναπατρισμού των σορών εξαιτίας λαθών στα πιστοποιητικά θανάτου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)