to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 28.12.2016

Κοινωνία

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Λάρισα

Μικρή χιονόπτωση σημειώθηκε γύρω στις 4 μ.μ. στην πόλη της Λάρισας.


Αναλυτικότερα, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι και τους -7 το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.

Γενικότερα στο νομό της Λάρισας, θα χιονίσει σε Όλυμπο και Κίσσαβο και σε περιοχές με υψόμετρο έως 200 μέτρα, δηλαδή σχεδόν σε όλα τα χωριά της Ελασσόνας και πέριξ του Κισσάβου. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν όμως οι μετεωρολόγοι για τα νότια του νομού Λάρισας, δηλαδή την επαρχία Φαρσάλων, όπου αναμένεται να πέσει αρκετό χιόνι.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης στις βόρειες ορεινές περιοχές και σταδιακά την Πέμπτη θα εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο νομό Λάρισας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται πάντως οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με ισχυρούς ανέμους και κάποιες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Επίσης , αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

 

Για το λόγο αυτό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)