to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 18.04.2019

Κοινωνία

«Έπεσαν οι μάσκες»: Αποτυχημένη αντισυγκέντρωση ακροδεξιών κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην Πτολεμαΐδα

Το φιάσκο των ακροδεξιών και το «ξέπλυμα» από μερίδα ΜΜΕ


Δύο ακροδεξιές ομάδες, μία εισαγόμενη από τη Κατερίνη και μία τοπική που αυτοπροσδιορίζεται ως «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», με εμπρηστικά ακροδεξιά και φασιστικά συνθήματα όπως, «φωτιά-φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», «αλήτες προδότες πολιτικοί» κ.α. και εκτοξεύοντας απειλές, επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να ακυρώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη στην Πτολεμαΐδα με ομιλητές τους Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Όμως, όπως αναφέρει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, «αυτή  η πόλη της ειρηνικής συνύπαρξης, αυτός δημοκρατικός τόπος, ο τόπος των προσφύγων προγόνων μας που δημιούργησαν πολιτισμό με τους ντόπιους κατοίκους, είπε ένα βροντερό όχι στους επίγονους των ταγμάτων ασφαλείας και των Γκοτζαμάνηδων, τους νεοναζί υβριστές της δημοκρατίας. Και η συγκέντρωση έγινε και επιτυχία είχε και οι μάσκες έπεσαν φανερώνοντας το αληθινό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο του φασισμού και του μίσους».

Πράγματι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε Κώστας Αρβανίτης, η αντισυγκέντρωση των ακροδεξιών κατέληξε για ακόμη μία φορά σε φιάσκο. «Η αντισυγκέντρωση έξω από την πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με τις επιθέσεις και τους αισχρούς προπηλακισμούς, όχι μόνο εναντίον μου αλλά και με στόχο τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ήταν άλλη μια σπασμωδική κίνηση εκείνων που, αντί για επιχειρήματα, κραδαίνουν ντουντούκες. Αντί για Δημοκρατία πουλάνε μόνο Αντίδραση. Και αντικοινωνικά ανακλαστικά αντί για έναρθρη διαφωνία», σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά παρακάτω):

Το γνωστό «πλυντήριο»

Ωστόσο, συγκεκριμένα ΜΜΕ, όπως το in.gr και το iefimerida.gr, στο συνηθισμένο ρόλο «πλυντηρίου» των ακροδεξιών, «ξέχασαν» την πολιτική ταυτότητα των συγκεντρωμένων «μακεδονομάχων», κάνοντας γενικά και αόριστα λόγο για αποδοκιμασίες κατά των υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ:

(ο τίτλος του iefimerida και κάτω, ο αντίστοιχος του μαρινάκειου in.gr, χωρίς καμία αναφορά στην ακροδεξιά ταυτότητα της δράκας που αποδοκίμαστε τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ)

Σε ανάλογο ρόλο και ο Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μέσω του ΣΚΑΪ  σχολίασε για τις συγκεντρώσεις των ακροδεξιών ότι «δεν έχουν το στοιχείο της βιαιότητας, όπως υπήρχε στο παρελθόν με τους προπηλακισμούς». Από κοντά και ο κ. Οικονόμου να αναρωτιέται: «όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι χρυσαυγίτες»; Τους 10 ακροδεξιούς που δείχνουν και ξαναδείχνουν και τους παρουσιάζουν ως πολίτες εννοεί άραγε;

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για το περιστατικό της Τετάρτης 17/4:

Τη στιγμή που συντάσσεται η ρηματική διακοίνωση για το απαράγραπτο δικαίωμα της χώρας μας στην διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και η ΧΑ δημιουργεί χαμό στο ελληνικό κοινοβούλιο, προσβάλλοντας τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, την ίδια στιγμή ομοϊδεάτες τους σε σχηματισμό ταγμάτων εφόδου, επιχειρούν να δημιουργήσουν αντισυγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα και να ακυρώσουν πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Δύο ακροδεξιές ομάδες, μία εισαγόμενη από τη Κατερίνη και μία τοπική που αυτοπροσδιορίζεται ως «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», με εμπρηστικά συνθήματα όπως, «φωτιά-φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», «αλήτες προδότες πολιτικοί» κ.α., προσέβαλαν με την παρουσία τους αυτό το μαρτυρικό τόπο, εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις, πιστεύοντας πως οι δημοκρατικοί πολίτες της Εορδαίας θα φοβηθούν και η εκδήλωση θα ακυρωθεί.

Νίκησε η δημοκρατία, ο διάλογος και ο πολιτισμός.

Με αυτό το πραγματικό τους πρόσωπο πλέον θα τους αναγνωρίζουμε, ως παρακρατικές εγκληματικές οργανώσεις, που επιδίδονται σε ασκήσεις πατριδοκαπηλίας σπέρνοντας το μίσος και το διχασμό σε αυτή την ήσυχη πόλη.

Από εδώ και πέρα τους θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς, κάθε πράξης βίας, ή στοχοποίησης πολιτών.

Καλούμε κάθε δημοκράτη Εορδαίο πολίτη, να γυρίσει την πλάτη του σε όσους σπέρνουν το διχασμό, αλλά και σε αυτούς που τους καλύπτουν.

Καλούμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, να πάρουν θέση απομονώνοντας τους κήρυκες του μίσους.

Κανείς πλέον δε μπορεί να δείχνει ανοχή, για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

Κανείς πλέον δε μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις εγκληματικές συμπεριφορές ως πολιτικές.

Η Εορδαία των μαρτυρικών χωριών, ο τόπος της δημοκρατίας και του πολιτισμού έδωσε την απάντηση που πρέπει στις οργανωμένες νεοναζιστικές συμμορίες, αλλά και σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως τους «χρήσιμους ηλίθιους» για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να σιωπά, ή να λέει «δεν ξέρω».

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες ξέρεις.

Παρακάτω, ολόκληρη η δήλωση Κ. Αρβανίτη για τα επεισόδια των ακροδεξιών:

Το πλυντήριο που δεν ξεπλένει κανέναν.

Σε λίγο αυτή η είδηση δεν θα αξίζει ούτε το μελάνι που γράφεται… Για την ώρα, ζούμε σε επανάληψη τη μέρα της Μαρμότας, με τα ίδια πρόσωπα που, πριν από τρεις μέρες είχαν βαφτιστεί “αγανακτισμένοι πολίτες της Κατερίνης” και χτες εμφανίστηκαν στην Πτολεμαΐδα για να εκφράσουν και πάλι την “αγανάκτησή” τους, με νέα δημοτική ταυτότητα, αυτή τη φορά!

Το πρόβλημα είναι ότι οι φάτσες τους έχουν παίξει σε βίντεο - και είναι αναγνωρίσιμες. Δυστυχώς για τη Χρυσή Αυγή, οι παραγωγές της πάσχουν πλέον τόσο πολύ από μπάτζετ, που την αναγκάζουν να χρησιμοποιεί τους ίδιους κομπάρσους σε διαφορετικά έργα. Κομπάρσοι της Πολιτικής, με έναν ολιγάριθμο πλανόδιο θίασο· πραγματικά αυτοί οι τύποι κάνουν τη δουλειά της Δημοκρατίας από μόνοι τους!

Η αντισυγκέντρωση έξω από την πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με τις επιθέσεις και τους αισχρούς προπηλακισμούς, όχι μόνο εναντίον μου αλλά και με στόχο τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ήταν άλλη μια σπασμωδική κίνηση εκείνων που, αντί για επιχειρήματα κραδαίνουν ντουντούκες. Αντί για Δημοκρατία πουλάνε μόνο Αντίδραση. Και αντικοινωνικά ανακλαστικά αντί για έναρθρη διαφωνία.

Το πλυντήριο των φασιστών και των Ναζί διαθέτουν μόνο. Αυτό, μαζί με συγκεκριμένες μάρκες απορρυπαντικών…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)