to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να δώσει ένα ανθρωποκεντρικό όραμα που θα στηριχτεί στις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες ώστε να μετατρέψει την κοινωνική ρευστότητα σε προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία .


Το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιείται σε μια κοσμοϊστορική αλλά και μεταβατική συγκυρία . Ο καπιταλισμός μετασχηματίζεται και  ένα νέο δίπολο  ΗΠΑ- Ν.Α. Ασία πολιτικής και οικονομικής εξουσίας αναδεικνύεται και αντικαθιστά το δίπολο Ανατολή – Δύση  που ίσχυε μέχρι το 1990.  Η παγκοσμιοποίηση εξελίσσεται  και ο κόσμος ξαναχαράσσεται από την αρχή μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ( Γιάλτα).

Με αφορμή την παγκόσμια πανδημία και κρίση, το οικονομικό κατεστημένο και οι αγορές υιοθετούν μέτρα όλο και πιο σκληρά απέναντι στην κοινωνία , στους ανθρώπους της εργασίας  και του πολιτισμού. Ενάντια στο πιο παραγωγικό κομμάτι του κόσμου για χάρη των υπερκερδών της παγκόσμιας ελίτ.

Άλλωστε το 97% του παγκόσμιου πλούτου , το κρατάει το 2% του πληθυσμού της γης. Εδώ βλέπουμε την ανεπάρκεια της Ευρώπης να πρωταγωνιστήσει και να παίξει σημαντικό ρόλο. Σε αυτή την συγκυρία λοιπόν, πρέπει οι δυνάμεις της Αριστεράς , της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης με ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παίξει κυρίαρχο ρόλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη , με κοινωνικές συμμαχίες με τον κόσμο της εργασίας , των κινημάτων , του οικολογικού κινήματος, με συλλογικότητες που αντιστέκονται στον εκφυλισμό της Δημοκρατίας και μάχονται για ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να δώσει ένα ανθρωποκεντρικό όραμα που θα στηριχτεί στις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες ώστε να μετατρέψει την κοινωνική ρευστότητα σε προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία . Γι’αυτό δεν πρέπει να διεκδικήσει μόνο την απλή διακυβέρνηση αλλά την πολιτική Αλλαγή, με μια εναλλακτική πολιτική που θα στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία και θα εδράζεται στα πεδία των κοινωνικών και πολιτικών Αγώνων . Πρέπει να απαντήσουμε με προτάσεις στα σύγχρονα προβλήματα που φέρνει η σύγχρονη τεχνολογία και ρομποτική.

Γι’αυτό χρειαζόμαστε ένα κόμμα που δεν θα είναι δομημένο στον Λεννινιστικού τύπου οργάνωσης που υπήρχε στην βιομηχανική επανάσταση. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο Αριστερό, Προοδευτικά ανοιχτό κόμμ , ένα κόμμα εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας, κόμμα εν κινήσει σε σύνδεση και διάλογο με την κοινωνία, που ο διάλογος αυτός θα γίνει αντικείμενο πολιτικής επεξεργασίας εντός κόμματος ώστε να συν διαμορφώσει την νέα κυβερνητική μας πρόταση.

Ένα κόμμα που να συσπειρώνει ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, Αριστερούς , Σοσιαλιστές, οικολόγους , προοδευτικούς πολίτες του κέντρου που θα έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στις αποφάσεις και τα όργανα του κόμματος.

Στην Π.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ συνεχίζουμε το άνοιγμα και την διεύρυνση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ . Ήδη σχεδόν τετραπλασιάσαμε τα μέλη μας και δημιουργήσαμε και δημιουργούμε  νέες ΟΜ σε περιοχές του νομού που δεν είχαν. Απευθύνω κάλεσμα στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης να πάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα χέρια μας , να στελεχωθούν και να οργανωθούν στις οργανώσεις της ΠΕ Κοζάνης ώστε με την συμμετοχή μας και την ενεργό δράση μας, να συμμετέχουμε στο επερχόμενο συνέδριό μας που θα είναι ένα συνέδριο Νίκης και Προοπτικής .Που θα δώσει ξανά το όραμα και την ελπίδα στον λαό μας, να συνδιαμορφώσουμε μαζί την νέα κυβερνητική μας πρόταση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να οδηγήσει την χώρα στην νέα εποχή με Δημοκρατία και ανάπτυξη για όλους.

* Ο Κωνσταντίνος Πασσαλίδης είναι συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)