to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 26.06.2020

Κοινωνία

«Επενδυτικό δείπνο» - διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τη φύση (βίντεο)

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την εισβολή των επενδυτών στο περιβάλλον διοργανώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος από ανεξάρτητους πολίτες και καλλιτέχνες


Μπροστά από το κτίριο της βουλής, μέλη του δικτύου «Support Earth» των Άγρυπνων πολιτών, έστησαν ένα «επενδυτικό δείπνο» με... μενού την ελληνική φύση.

Οι συμμετέχοντες έστειλαν σχετικό βίντεο στην «Εφ.Συν.». Σε κείμενό τους, που συνοδεύει το βίντεο, οι συμμετέχοντες αναφέρουν:

«Η συνθήκη του lockdown έδωσε στον κρατικό μηχανισμό την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πρακτικές πρωτόγνωρα αντιδημοκρατικές: αφενός να περάσει με τη διαδικασία του fast-track πολύ σημαντικά νομοσχέδια, όπως το (αντι-)περιβαλλοντικό Χατζηδάκη, και αφετέρου να επιδοθεί σε μία άκρατη και αδικαιολόγητη αστυνομική καταστολή, όπως είδαμε στις πλατείες της Κυψέλης και της Αγίας Παρασκευής.

Δεν είναι βιώσιμο να είμαστε συνέχεια θυμωμένοι και σε κατάσταση αντίδρασης.

Ως μέλη του δικτύου Support Earth των Άγρυπνων πολιτών, αλλά και ως ανεξάρτητοι πολίτες και καλλιτέχνες, κάναμε μία καλλιτεχνική παρέμβαση ζητώντας από τους "επενδυτές" να κατέβουν από τα σαλόνια των λουσάτων ξενοδοχείων για να δειπνήσουν στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης που ανήκει σε όλες και όλους.

Μπροστά στα μάτια μας αλλά πίσω από τις ειδικές δυνάμεις της Τάξης... τους, αποφάσισαν να μας στερήσουν τον αέρα με ιδιωτικοποίηση του νερού, δημοπρασίες των βουνοκορφών και των αιγιαλών, και πολλές ΒΑΠΕ, πετρέλαια και φυσικό αέριο.

Η παρέμβασή μας ολοκληρώθηκε λίγο πιο σύντομα από ότι υπολογίζαμε αφού ενημερωθήκαμε από τις επίσημες αστυνομικές δυνάμεις ότι η παρουσία μας εκεί απαιτεί ειδική άδεια.

Φαίνεται πως το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση χρήζει ειδικής άδειας.

Προς στιγμήν, νομίζαμε ότι επιστρέψαμε στην καραντίνα και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.
Κι όμως, απλά έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)