to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 04.02.2016

Διεθνή

Επέλαση του συριακού στρατού κατά ανταρτών στο Χαλέπι, με ρωσική υποστήριξη - Καταδικάζουν ΗΠΑ και Γαλλία

Ο συριακός στρατός και σύμμαχές του πολιτοφυλακές, με την αεροπορική αρωγή της Ρωσίας, έσπασε τις γραμμές των ανταρτών και την πολιορκία δύο σιιτικών πόλεων, της Νουμπούλ και της Αλ Ζαχράα, βορειοδυτικά του Χαλεπίου. ΗΠΑ και Γαλλία καταδίκασαν την επίθεση του καθεστώτος Άσαντ και τα ρωσικά πλήγματα, συνδέοντας το ναυάγιο της διαδικασίας της Γενεύης με την κατάσταση επί του πεδίου των μαχών


Οι Σύροι αντάρτες οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, θα περικυκλωθούν σύντομα, τόνισε πηγή του συριακού στρατού την Πέμπτη, λίγες ώρες αφού οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έκοψαν βασική δίοδο εφοδιασμού των ανταρτών.

Η δίοδος ένωνε την πόλη του Χαλεπίου με τα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

Ο συριακός στρατός και σύμμαχές του πολιτοφυλακές, με την αεροπορική αρωγή της Ρωσίας, έσπασε τις γραμμές των ανταρτών και την πολιορκία δύο σιιτικών πόλεων, της Νουμπούλ και της Αλ Ζαχράα, βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

«Εάν ο στρατός ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις του σε βορειοδυτική κατεύθυνση από τη Ζίρμπα και σε νοτιοδυτική κατεύθυνση από τη Νουμπούλ και την Αλ Ζαχράα, όλες οι οδοί ανεφοδιασμού των ανταρτών θα έχουν κοπεί. Κι αυτό θα συμβεί σύντομα», τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συριακή στρατιωτική πηγή.

ΗΠΑ - Γαλλία: Άσαντ και Ρωσία υπεύθυνοι για το ναυάγιο των συνομιλιών της Γενεύης

ΗΠΑ και Γαλλία καταδίκασαν την επίθεση του καθεστώτος Άσαντ και τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στο Χαλέπι, συνδέοντας το ναυάγιο της διαδικασίας της Γενεύης με την κατάσταση επί του πεδίου των μαχών στη Συρία.

«Η συνέχιση της επίθεσης των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος - με την ενίσχυσή τους από τα ρωσικά πλήγματα - κατά ζωνών που ελέγχει η αντιπολίτευση έδειξε σαφώς την επιθυμία να αναζητηθεί μάλλον μια στρατιωτική λύση παρά να επιτραπεί να υπάρξει μια πολιτική λύση», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Η Γαλλία κατήγγειλε «την ωμή επίθεση που πραγματοποιεί το συριακό καθεστώς με την υποστήριξη της». Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς σημείωσε ότι οι «δραματικές συνθήκες» στο πεδίο των μαχών «στερούν το νόημα» των συνομιλιών στη Γενεύη, «στις οποίες ούτε το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ ούτε οι υποστηρικτές του δεν επιθυμούσαν καταφανώς να συμβάλουν με καλή πίστη, τορπιλίζοντας ως εκ τούτου τις ειρηνευτικές προσπάθειες».

(naftemporiki.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)