to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 30.03.2022

Διεθνή

Επεκτείνεται το λοκντάουν στη Σανγκάη μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Το ανατολικό τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, με συνολικά 26 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην τρίτη ημέρα της καραντίνας αφού οι αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν περιορισμούς σε δύο φάσεις, χωρίζοντας την πόλη κατά μήκος του ποταμού Χουανγκπού


Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν λοκντάουν και σε περιοχές στο δυτικό τμήμα της Σανγκάης, δύο ημέρες από το προγραμματισμένο, καθώς συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί. Σήμερα ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ ασυμπτωματικών κρουσμάτων, 5.656, και 326 συμπτωματικά, ενώ χθες είχαν ανακοινωθεί συνολικά 4.477 μολύνσεις.

Το ανατολικό τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, με συνολικά 26 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην τρίτη ημέρα της καραντίνας αφού οι αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν περιορισμούς σε δύο φάσεις, χωρίζοντας την πόλη κατά μήκος του ποταμού Χουανγκπού. Πρώτα επιβλήθηκε lockdown στην επιχειρηματική συνοικία Πουντόνγκ, ενώ θα ακολουθούσε από την Παρασκευή το ιστορικό κέντρο Πούξι προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν μαζικά τεστ για την Covid-19.

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι του δυτικού τμήματος της πολυπληθoύς πόλης έλαβαν από χθες ενημέρωση από τις επιτροπές των συγκροτημάτων κατοικιών, όπου διαμένουν ότι δεν θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους τις επόμενες επτά ημέρες. Στη νοτιοδυτική συνοικία Μινχάνγκ, όπου ζουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, θα ανασταλούν τα δρομολόγια των λεωφορείων ως τις 5 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα, η οποία είχε ανακοινώσει πως είχε σχεδόν εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως, τα περισσότερα εδώ και δύο χρόνια, λόγω του παραλλαγμένου στελέχους «Όμικρον».

Οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν τώρα ότι από τη Δευτέρα έχουν πραγματοποιηθεί 9,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ, ενώ πρόσθεσαν ότι προχωρούν σε απολυμάνσεις κτιρίων γραφείων, οικοδομών, αγορών και σχολείων.

Μάλιστα, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν του κατοίκους μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο WeChat ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον όποιου αρνηθεί να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για Covid-19.

tags: lockdown

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)