to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 27.11.2020

Πολιτική

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Κεραμέως να αφήσει τα «παιχνιδάκια» και να καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση με τη Cisco

«Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές της εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η Ν. Κεραμέως απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι έχει τη σύμβαση στο γραφείο, «ελάτε να τη δείτε»!..


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σε σημερινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου (βουλευτής ΚΙΝΑΛ) για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας δήλωσε αναφορικά με την κρυφή σύμβαση του υπουργείου με την εταιρία Cisco πως:

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω πει ότι η σύμβαση είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος για τη σύμβαση, ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κόμματος ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς. Κανένας, δεν ήρθε, ούτε ένας. [...] Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε λοιπόν να δείτε τη σύμβαση», όπως φαίνεται και στο βίντεο:

Εδώ και 8 μήνες, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, πολιτικά κόμματα, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, όπως και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητούν τη δημοσιοποίηση της σύμβασης. Η Νίκη Κεραμέως κρύβεται και ψεύδεται για άλλη μια φορά. Τι φοβάται και τι αποκρύπτει εσκεμμένα;

Η δήλωση «έχω τη σύμβαση στο γραφείο, ελάτε να τη δείτε» αποτελεί ένα ακόμα σημάδι πολιτικού εκφυλισμού με την ανοχή -αν όχι με την παρότρυνση- του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σύμβαση δεν αποτελεί ιδιοκτησία της υπουργού, είναι δημόσιο έγγραφο που πρέπει να κατατεθεί και να μελετηθεί. Εξάλλου για αυτό λειτουργεί και η Δι@υγεια.

Για το λόγο αυτό, η Νίκη Κεραμέως να σταματήσει τα «παιχνιδάκια» και να δημοσιεύσει τη σύμβαση, καταθέτοντάς την στη Βουλή και δίνοντας επιτέλους τις απαραίτητες εξηγήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)