to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 24.01.2022

Πολιτική

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά ξανά να παρανομήσουν οι εκπαιδευτικοί για χάρη της Cisco

Δίνει εντολή για χρήση του Webex χωρίς να έχει συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως και για τις καταλήψεις.


Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τα θέματα Παιδείας, καυτηριάζει την επιλογή της υπουργού Νίκης Κεραμέως να δοθεί εντολή στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν το Webex ενώ ακόμη εκκρεμεί η συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Δηλαδή, να παρανομήσουν!» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Είναι τέτοια η "επένδυση" της Cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο "συνεταιράκια"». . Έτσι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπό κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το "υλικό" του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο.

Το τραγικό των εκατοντάδων χιλιάδων κρόυσματων στα σχολεία από το Σεπτέμβριο και μετά, για τα οποία "πανηγυρίζουν" ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του "50%+1", δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα!

Και το γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι "μηχανές" της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως», καταλήγει η ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)