to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 13.04.2022

Πολιτική

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διαλύει τα εργασιακά κεκτημένα στα φροντιστήρια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την προκλητική αυτή τροπολογία και καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απέναντι στην εντατικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση και την απλήρωτη εργασία που προσπαθούν να επιβάλλουν η εργοδοσία και η κυβέρνηση» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε μια πρωτοφανή επίθεση προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά εκπαιδευτικών- εργαζόμενων στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών διαλύοντας εργασιακά κεκτημένα και ανοίγοντας τον δρόμο για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, άλλα και όλων των αργιών και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα με αιφνιδιαστική τροπολογία στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας με τον μάλλον σκωπτικό τίτλο «Δουλειές Ξανά, Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Υπό το σύνθημα “Δουλεία Ξανά” η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" κάλεσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από τη Βουλή.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι δεν έχει τέλος η παροχή «δώρων» στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη ότι, μετά τη νομιμοποίηση της «εθελοντικής» εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, τώρα, με αιφνιδιαστική τροπολογία, εννοείται χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, ορίζει, με την απαιτούμενη «δημιουργική ασάφεια» ως εργάσιμη ημέρα την Κυριακάτικη αργία σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" τονίζει ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και νομιμοποιεί την κατάσταση που προσπαθούν ήδη να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι φροντιστηριάρχες: “Να δουλεύουμε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο για το ωράριό μας, ακόμη και για την πληρωμή μας. Ήδη πολλά φροντιστήρια έχουν επιβάλλει τη δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς καν να δηλώνουν και να πληρώνουν τους συναδέλφους, που καλούνται να είναι στο φροντιστήριο για να επιλύσουν τα λεγόμενα φύλλα εργασίας, να επιτηρήσουν διαγωνίσματα κ.α. Αυτή ακριβώς την παράνομη πρακτική που επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο σύλλογος μας, έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την προκλητική αυτή τροπολογία και καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απέναντι στην εντατικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση και την απλήρωτη εργασία που προσπαθούν να επιβάλλουν η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η διάταξη αυτή προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων που θα καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)